Σε λειτουργία το πρώτο κέντρο διαχείρισης ειδών για τους πρόσφυγες

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Τέθηκε σε λειτουργία χθες το πρώτο Κέντρο logistics, για τη διαχείριση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Το Κέντρο λειτουργεί στο χώρο «Εσπλανάδα» στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου δίπλα στις εγκαταστάσεις του Tαε Κβον Ντο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

«Η συγκεκριμένη, άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του Κέντρου logistics της Περιφέρειας και της ΓΓ Εμπορίου, αποδεικνύει εμπράκτως τη μεγάλη ανάγκη συστηματικής δράσης και συντονισμού των ενεργειών αλληλεγγύης πολιτών και οργανώσεων προς τους πρόσφυγες. Διαφορετικά, οι αποσπασματικές και πρόχειρες ενέργειες δεν βοηθούν τους πρόσφυγες ενώ απαξιώνουν την προσφορά των πολιτών» ανέφερε σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου,

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Σύνταγμα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο χάρη στην άμεση παρέμβαση των εθελοντών του.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν τους πρόσφυγες με είδη πρώτης ανάγκης και αναλαμβάνουν σχετικές πρωτοβουλίες μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφέρεια Αττικής στο email: center@patt.gov.gr και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

newsbeast

Categories