Η Γυναίκα της Μ.Ασίας. Μια ξεχωριστή εκδήλωση από τους “Νέους Εθελοντές σε Δράση” και τις κόρες του Μάκη Αγκούτογλου.

Μία ξεχωριστή πρωινή εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού της “Ημέρας της Γυναίκας” , διοργάνωσε η Αναστασία Ιωαννίδη με τους ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, την Τρίτη 8/3, στο Reverso της Σαρωνίδας.

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still003

Πραγματικά ξεχωριστή, καθώς οι δύο κόρες του Μάκη Αγκούτογλου Μαρία και Όλγα, έκαναν τη πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά την απώλεια του πατέρα τους, που άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο -παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και με συνεχιστές, εκείνες.

Το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού βρίσκεται στην Ανάβυσσο, στην οδό Μ.Αλεξάνδρου 40 και ιδρύθηκε στις 18/9/2005 και ήδη έχει κλείσει 10 χρόνια λειτουργίας. Στα πλαίσια συνέχισης αυτής της δραστηριότητας, που είναι η προβολή της Ιστορίας των Χαμένων Πατρίδων , συγκαταλέγεται και η παρουσίαση της 8/3, με θέμα “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ”

Προηγουμένως, η Αναστασία Ιωαννίδη στο χαιρετισμό προς τις γυναίκες της Σαρωνίδας που προσήλθαν στην εκδήλωση-  δεν ήταν και λίγες- αναφέρθηκε  στο έργο των ¨Νέων Εθελοντών σε Δράση”  (Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας, Βοήθεια στο συσσίτιο της Εκκλησίας των Αγ.Θεοδώρων, Ιματιοθήκη, συμμετοχή στην Ημέρα Εθελοντισμού κλπ) και ευχαρίστησε όλες και όλους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα να προσφέρουν είδη για τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μαρία Αγκούτογλου

Μαρία Αγκούτογλου

Στη συνέχεια η Μαρία Αγκούτογλου ανέλαβε να παρουσιάσει τη  ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ, μία εμπεριστατωμένη ανάλυση της θέσης της Γυναίκας μέσα στις Κοινωνίες από την εποχή της Αρχαιότητας μέχρι τις ημέρες της προσφυγιάς μετά την Μικρασιατική καταστροφή..

Από πλευράς της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας, η τοπική Σύμβουλος Φανή  Νικολαίδου έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας την Μαρία και Όλγα Αγκούτογλου για τη προσφορά της οικογένειας τους.

Όλγα Αγκούτογλου

Όλγα Αγκούτογλου

Ο Paraktios κατέγραψε την εκδήλωση και παρουσιάζει σε video -εκτός από ολόκληρη την εισήγηση της Αναστασίας, αποσπάσματα από την πολύ σημαντική παρουσίαση της Μαρίας Αγκούτογλου, η οποία θα παρουσιαστεί ολόκληρη, σε ειδική δημοσίευση που θα προγραμματιστεί σε συνεργασία μαζί της.


 

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still011 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still010 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still009 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still008 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still005 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still004 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still003 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ REVERSO 8 3 16.Still002

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories