Την Κυριακή 13 Μαρτίου το Μεγάλο Παιχνίδι Αποκριάς στην Κερατέα βασισμένο στην ιστορία και λαογραφία της πόλης

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο παιχνίδι που θα γίνει στους δρόμους και σε κτίρια της Κερατέας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς .
Το παιχνίδι που έχει τίτλο «Ψάχνοντας το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς στην πόλη μας» είναι βασισμένο στην ιστορία της Κερατέας καθώς και την λαογραφία του τόπου, τα αρβανίτικα ήθη και έθιμα της Αποκριάς. Όλα αυτά θα ξεδιπλωθούν μέσα από το παιχνίδι, την αναζήτηση, την συμμετοχή και την συνεργασία.
Συμμετέχουν 212 μαθητές από όλα τα Δημοτικά σχολεία και το Γυμνάσιο Κερατέας, 18 συνοδοί και 40 περίπου εθελοντές.

Διακριτικά ομάδωνΟι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι:
«ΠΟΥΣΙ ΛΙΕΔΙ» και «ΜΟΚΡΙΖΑ» από το 1o Δημοτικό Σχολείο Κερατέας
«ΓΚΟΥΡΓΚΟΥΤΖΑΣ», «ΜΗΤΡΟΠΗΣΙ» και «ΠΡΑΡΙΖΑ» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας
«ΝΤΑΡΔΕΖΑ», «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΖΑ» και «ΡΟΥΜΟΥΝΤΙ» από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας
«ΜΠΟΥΚΟΥΡΙΜΑ», «ΓΚΟΥΡΙ ΜΠΑΡΔΙ» και «ΒΙΛΑ ΔΕ ΛΙΠΙΡΑ» από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας.
«ΣΚΙΝΤΙΜΑΔ», «ΧΟΥΝΙ ΜΑΔΙ», «ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΚΙΑ», «ΚΟΝΤΡΑ ΛΙΟΥΛΙΑ» , «ΝΤΡΙΣΤΙΛΙΑ», «ΚΛΗΣΑ ΛΟΥΚΑ» και «ΒΙΡΟΡΙΑ» από το Γυμνάσιο Κερατέας.

Η έναρξη του παιχνιδιού θα γίνει 10:00 το πρωί από το υπαίθριο θέατρο πίσω από το Δημοτικό Ωδείο «Δημήτρης Νικολάου» (Κτίριο Δροσόπουλου) και η λήξη του στην κεντρική πλατεία Κερατέας περίπου στις 14:30 το μεσημέρι όπου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια θα ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα.

Το παιχνίδι αυτό υλοποιείται από την «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», το Τοπικό Τμήμα Κερατέας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο Γυμνασίου Κερατέας σε συνεργασία με τους συλλόγους: Λύκειο των Ελληνίδων, Μορφωτικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Απόλλων», Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο «Ηγέχορο», Πρωτοβουλία Γυναικών «Μνησιμάχη», Σύλλογο Γονέων & Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας «Δημήτρης Νικολάου», ΚΑΠΗ Κερατέας καθώς και τον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Κερατέας.

Οι χορηγοί του παιχνιδιού είναι :
• O Σύλλογος Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνών Κερατέας – Κουβαρά ο οποίος καλύπτει τα δώρα που θα δοθούν σε όλα τα παιδιά της καλύτερης ομάδα αλλά και

• Το Tυπογραφείο-Εκτυπώσεις Τάσος Φώτου που καλύπτει όλες τις απαιτούμενες εκτυπώσεις του παιχνιδιού.

Αφίσα Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού 2016 (1)

Categories