ΧΛΟΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. “Ενα μουσείο στην γειτονιά μας! Γνωριμία με το Λαογραφικό Μουσείο Αναβύσσου”

Το Σάββατο 19 Μάρτη 2016 οι υπεύθυνοι του μουσείου μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά 20 και πλέον εκπαιδευτικούς από διάφορα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής κας Βασιλκής Ξυθάλη.
Η πρόσκληση αφορούσε το σεμινάριο με θέμα ‘’Ένα μουσείο στην γειτονιά μας! Γνωριμία με το Λαογραφικό Μουσείο Αναβύσσου και το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα’’ που διοργάνωσαν από κοινού η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κα Χρύσα Κουράκη και το μέλος του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου και Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Αναβύσσου κα Δήμητρα Δανίλη, η οποία επιμελήθηκε και προς παρουσίασης.
Μέσα από το σεμινάριο αυτό δόθηκε η ευκαιρία προς εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν τον χώρο προς έκθεσης και τα εκθέματα, να πληροφορηθούν για την ίδρυσή του και προς κανόνες λειτουργίας του, να ενημερωθούν για προς στόχους προς Διοίκησης του μουσείου και για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησε και συνεχίζει να προσφέρει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι μόνο, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Προς, οι εκπαιδευτικοί πρότειναν τρόπους και ιδέες για τη δημιουργία και άλλων προγραμμάτων που μέσα από αυτά, τα παιδιά θα έρχονται πιο κοντά στα μουσειακά εκθέματα, γνωρίζοντας έτσι καλύτερα τη λαογραφία και την ιστορία του τόπου που αυτά αντιπροσωπεύουν.
Στα μέσα του σεμιναρίου η Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου κα Γεωργία Πρωτοψάλτη παρουσίασε το πρόγραμμα – παραμύθι που διαβάζει στα παιδιά κατά την επίσκεψή προς στο μουσείο. Κατά τη διάρκεια προς ανάγνωσής του τα παιδιά συμμετέχουν, τραγουδούν, χορεύουν, χρησιμοποιούν τη φαντασία προς, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν ήχους παραδοσιακών οργάνων και στο τέλος μπαίνουν στη διαδικασία προς διερεύνησης και τον εντοπισμό των εκθεμάτων μέσα από εικόνες και αινίγματα.
Η κα Δανίλη ολοκλήρωσε το σεμινάριο με την ευχή και την ελπίδα ότι το Λαογραφικό Μουσείο Αναβύσσου που κοσμεί την πόλη προς θα παραμείνει ζωντανό και πως πολλοί συνάδελφοί προς, από προς προς βαθμίδες προς εκπαίδευσης, θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ΔΣ του Χορευτικού Λαογραφικού Μουσείου Αναβύσσου

Categories