Ευρωπαϊκό το ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Οδηγίες για έκδοση αμέσως ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του προέδρου της εταιρείας Helector Λεωνίδα Μπόμπολα για τις υποθέσεις ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, έδωσε ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου, Κώστας Κληρίδης.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης διέψευσε ότι ο κ. Μπόμπολας θέτει όρους για κάθοδό του στην Κύπρο και παράδοσή του. Η ανακριτική ομάδα συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες και για τις δύο υποθέσεις.

“Θέλω απλώς να διευκρινίσω ότι τα εντάλματα σύλληψης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου εκδίδονται για να εκτελούνται. Με αυτή την έννοια πρόκειται να προχωρήσουμε -και έχω ήδη δώσει οδηγίες- για την άμεση έκδοση ενταλμάτων, ευρωπαϊκών, σύλληψης των δύο αυτών προσώπων, τα οποία φάνηκαν -ως αποτέλεσμα των αστυνομικών ανακρίσεων- να ενέχονται στην υπόθεση”, σημείωσε.

Δεν πρόκειται, πρόσθεσε, “να υποβληθούν ή ακόμα να επιβληθούν -ακόμα χειρότερα- οποιοιδήποτε όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε εκζητουμένου προσώπου στην Κύπρο. Αυτό να γίνει καθαρό. Τα εντάλματα εκδίδονται και εκτελούνται. Εάν έρθει οικειοθελώς μέχρι την αναγκαστική σύλληψη οποιοσδήποτε ασφαλώς θα συλληφθεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ως προς την εκτέλεση του εντάλματος, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “το μόνο χρονοδιάγραμμα είναι οι πρακτικές διευθετήσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν μεταξύ των αρμοδίων αρχών”.

tribune.gr

Categories