Σε εξέλιξη αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας – Αγωνία για τους 62 επιβαίνοντες – ΦΩΤΟ

Αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, τύπου Airbus, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 8.50 πμ στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας, λόγω αεροπειρατείας.

Για έναν ένοπλο αεροπειρατή κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο επικαλούμενο τις αρχές του αεροδρομίου της Λάρνακας στο αεροσκάφος επιβαίνουν 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Πρόκειται για την πτήση MS-181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο με 62 επιβαίνοντες. Η πληροφορία ελήφθη στις 8.30 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας, και αφορούσε αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό την απειλή αεροπειρατών. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 8:50 πμ.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο πιλότος του αεροσκάφους χειρίζεται την κατάσταση με απόλυτη ψυχραιμία, γεγονός που προκύπτει από τις συνομιλίες στον ασύρματο.

Το προσωπικό ασφαλείας τοποθετεί αυτή τη στιγμή σφήνες στις ρόδες του αεροσκάφους προκειμένου να διασφαλιστεί η ακινησία του.

Για το περιστατικό υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου ΥΠΕΞ Γιάννη Κασουλίδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Οι αεροπειρατές απαίτησαν σκάλες προκειμένου να ξεκινήσει η ελευθέρωση ομήρων, ενώ θα αφήσουν μόνο γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να εξέλθουν του αεροσκάφους.

Παράλληλα, απαιτούν να μην υπάρχει αστυνομία ή στρατός γύρω από το αεροσκάφος.

Πηγή: sigmalive.com

enikos

Categories