Λογοδοσία Δημάρχου Β’ και Γ’ μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/3 .video

Στα 2 video που ακολουθούν αποτυπώνεται η κριτική της Μείζονος και Ελάσ. Μειοψηφίας καθώς και οι θέσεις των Αντδημάρχων και Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων στον Απολογισμό Δημάρχου κατά τη συνεδρίαση της 29/3/16.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΝ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ (Από το 3ο min)

Ακούγοντας τον απολογισμό νόμιζα ότι ζω σε κάποιον Δήμο που δεν έχει πρόβλημα – θα αναγνωρίζουμε και τα θετικά και χαίρομαι κε Δήμαρχε που και σείς αναγνωρίζετε τον ρόλο της μειοψηφίας – Αυτό το Δημ Συμβούλιο σε ότι αφορά τον Δήμαρχο, ξεκίνησε με αλλαζονικό τρόπο απέναντι στην Μειοψηφία- Είχατε λειτουργήσει και υποτιμητικά για τον κο Π.Φιλίππου -Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε με τον ίδιο τρόπο – Σε ότι αφορά τις Δ. και Τ. Κοινότητες, με την κατάργηση των τοπικών Αντιδημάρχων υπάρχει μεγάλη απαξίωση και υποβάθμιση που έχει να κάνει με το προσωπικό και τις υπηρεσίες που δεν υπάρχουν – Τα τοπικά δεν είχαν γνωμοδοτήσει για σοβαρές αποφάσεις που ήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο (3 – 9 min)

Screenshot_141Η Οικονομική κατάσταση  στην οποία αναφερθήκατε δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι κακή τα τελευταία χρόνια όπως και στον Δήμο επίσης – Η οικονομική κατάσταση δεν συνάδει με τις δαπάνες του Δήμου (σύμβουλοι ΕΣΠΑκλπ) – απαράδεκτες οι αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης που δεν απορρέουν από κανένα νόμο – Ο Ισολογισμός του του 2014 που ψηφίστηκε το 2015, δίνει ζημία χρήσης 4 εκ ευρ για το 2013, όταν εσείς προεκλογικά μιλάγατε για κέρδος, ενώ για το 2014 δίνει ζημία 5,7 εκ ευρ.  (9-14 min)

Διαχείριση Απορριμμάτων. Θετική η σύμβαση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών – το μόνο που άλλαξε ήταν ότι πήρατε τα κλαδέματα που ήταν γύρω από τους κάδους και τα ρίξατε στις χωματερές – Η μελέτη του ΤΣΔ Απορριμμάτων σε αυτή τη φάση έχει κενό, η χρηματοδότηση πρέπει να ζητηθεί από τα ειδικά ταμεία που υπάρχουν – Δεν υπάρχει καμία αποκατάσταση των χωματερών ούτε στην Π Φώκαια ούτε στα Καλύβια για τα οποία υπάρχει καταγγελία του εργολάβου ότι κάποιοι του σπάνε τα μηχανήματα (14 -21 min)

Αποχετευτικό. Από την αρχή είχαμε τονίσει ότι είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίον χειριστήκατε το αποχετευτικό – Ενώ υπήρχε η μεγάλη κατάκτηση για την Ψυτάλλεια, σήμερα μας λέτε για την δήλωση της Δούρου ότι αποκλείεται αυτή η λύση για τον Σαρωνικό –  Ανησυχούμε για το κακό αποτέλεσμα και κάνουμε πολλά βήματα πίσω- Δεν ενεργοποιήσατε ποτέ την Διαπαραταξιακή για το αποχετευτικό έχετε λάθος προσέγγιση, ποία είναι η πρότασή σας σήμερα για το ζήτημα? ( 21- 28 min)

Θετικές οι προσπάθειες για τα ΚΑΠΗ καθώς και θετική η απόφασή σας να γίνουν εκλογές στα ΚΑΠΗ για να υπάρχει δημοκρατική θητεία. Πρέπει όμως και στη πράξη να υπάρχει δημοκρατική θητεία- Ράμπες ΑΜΕΑ -Ιχθυοκαλλιέγειες, μη αποδεκτή από εμάς η είσπραξη μισθωμάτων – Κυκοφοριακές μελέτες στην Π.Φώκαια – Υπερβολικη η δαπάνη στο θεατράκι Π.Φώκαιας που περιγράφεται στο Δ.Τύπου του Δήμου (28-40 min)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΠΤΗ (από το 40ο min)

Γιά προβλήματα δημοτών πυ φέραμε σε δημοτικά συμβούλια στις περισσότερε περιπτώσεις δεν πήραμε απάντηση – δεν κάναμε μικροπολιτική και ψηφίζαμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών – Δεν υπάρχει συντήρηση υποδομών στον Δήμο (παιδικές χαρές, οδικό δίκτυο,προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη) – Δεν υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο με προτεραιότητες – διαφωνούμε για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων καθώς αποδεικνύεται ότι η ανακύκλωση πάει σε ιδιώτες ενώ εμείς υποστηρίζουμ την διαχείριση από τον ίδιο τον Δήμο – Ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στον προυπολογισμό του Δήμου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο-έχει αποκλειστεί η Ελασ.Μειοψηφία από όλες τις επιτροπές και τις λειτοργίες του Δήμου δείχνοντας έτσι η Δημοτική Αρχή τι είδους Δημοκρατική  ευαισθησία έχει – οι Δημοτικές Κοινότητες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν – Tο ζήτημα της αποχέτευσης δεν το χειριστήκατε σωστά και είμαστε πάλι στην αρχή. (40 – 53 min)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΒΟΛΑΚΟΥ

Είναι σημανικό ότι υπάρχει μία σωστή πορεία και κατεύθυνση από την Δημοτική Αρχή – η διαχείριση απορριμμάτων λύνεται και με την εκπαίδευση των πολιτών -για το παραλιακό μέτωπο ταυτίζονται οι απόψεις μας με τον Δήμαρχο όπως και με το ζήτημα των ταπορριμμάτων – έγινε πρώτο βήμα με την δημοτική συγκοινωνία – εχουν γίνει πολλά και στο επίπεδο Πολιτισμού και χρειάζονται κι άλλα – Για τα σχέδια Πόλης είμαι διαθέσιμος και όποτε μου ζητηθεί θα είμαι παρών – στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει ένα άλλο επίπεδο και μπορούν να γίνουν πράγματα και να είμαστε όλοι παρόντες μέσα στον κόσμο (53 – 1:00)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΚ ΚΟΥΒΑΡΑ Γ ΚΙΤΣΟΥ (1.00 – 1.13 )

Από την τοποθέτηση του Προέδρου του Κουβαρά ο οποίος έδωσε μία πλήρη εικόνα των πεπραγμένων στην Τοπική Κοινότητα, την οποία μπορείτε να δείτε, κρατάμε κάτι που δεν ήταν γνωστό: Δωρεάν internet για όλη την Τοπική Κοινότητα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Νάσου Παπουτσή για τα πεπραγμένα στην ΔΚ Π ΦΩΚΑΙΑΣ. (1:14-1:22)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑ ΓΚΕΡΑΛΗ (1:23-1:38)

Αναφορά στο έργο που του έχει ανατεθέι και έχει την επίβλεψη (Υπηρεσία Πρασίνου, Μηχανογράφηση Κοιμητηρίων με αποτέλεσμα αύξηση εσόδων-Νέα Κοιμητήρια πορεία,καθαριότητα και ειδική αναφορά στα κλαδέματα και τη καύση τους καθώς και στη λύση του προβλήματος γενικής διακοπής ύδροδότησης όταν υπάρχει κάποια επισκευή στην Ανάβυσσο.) Κλείνοντας αναφέρθηκε στην Ψυτάλλεια λέγοντας: Η Ψυτάλλεια ήταν φούσκα. Πρέπει να χωροθετήσουμε δικό μας ΚΕΛ


Αντιδήμαρχος Σπ. Δημητρίου. (0-8 min)

Αντιδήμαρχος Αικ. Γκούμα (8-13 min)

Αντιδήμαρχος Μπουκουβάλας (13-27 min)

Αντιδήμαρχος Στ. Γκίνης (27-32 min)

Αθανασόπουλος  πρόεδρος Κοινωφελούς (32-36)

Μ. Χαρίτος Πρόεδρος ΑΔΜΚΕΣ (36-38)

ΛΙΟΔΑΚΑΚΗΣ  Πρόεδρος ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΥ ΝΠΔΔ(38-45)

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ (46-47)

Ευάγγ.  Ζεκάκος (48-57)

Μαρία Γκίνη (57- 1:03)

Μ.Τσαλικίδης δευτερολογία (1:04-1:06)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (1:06 έως τέλος)

Διευκρινιστικές απάντήσεις για το οδικό δίκτυο. Στο εξής το έργο για το κλείσιμο των λακκουβων θα ανατεθεί σε κατασκευαστική Εταιρεία που θα έχει υποχρέωση μέσα σε μία εβδομάδα να κάνει αποκατάσταση – Η μη διάθεση πόρων στο κοινωνικό παντοπωλείο οφείλεται στις απαράδεκτες καθυστερήσεις της αποκεντρωμένης που δεν ενέκρινε σύντομα τον προυπολογισμό – Για τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων στο ζήτημα σύνταξης του προυπολογισμού – απάντηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου – για ενοποίηση των τελών ύδρευσης – για τα κλαδέματα-  για την αποκατάσταση των χωματερών. Στα Καλύβια παρουσιάστηκαν ιδιοκτήτες που ζητούν αποζημίωση καθώς μέγάλο τμήμα του ΧΑΔΑ είναι ιδιοκτησίες δημοτών. Προκειμένου να μην προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα και κλείσει η χρηματοδότηση, αναζητείται τρόπος αποζημιώσής τους.  (1:17για παιδικές χαρές – γιά ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – για τα κοστολόγια στο θεατράκι Π.Φώκαιας – Για το αποχετευτικό, δέσμευση ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί η πρόταση για την λύση του ζητήματος.

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories