Λογοδοσία Δημάρχου. Oλόκληρη η συνεδρίαση. κείμενα και video.

 ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ- ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΧΑΔΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ. ΠΡΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ ΝΠΔΔ – ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ – ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ- ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

Ακριβώς 5 ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο Σαρωνικού της 29/3/16 με θέμα την Λογοδοσία Δημάρχου για τα πεπραγμένα του έτους που πέρασε, η οποία συνοδεύτηκε και με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επχείρησης.

Καθώς είναι αδύνατον να αποδοθούν όλοι οι διάλογοι και ομιλίες, σας παραθέτουμε τα ζητήματα επιγραμματικά με ταυτόχρονη παραπομπή στη χρονική στιγμή του video.

Τα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης αναλώθηκαν σε διαδικαστικού τύπου συζητήσεις.

Screenshot_133Πριν από την διαδικασία συζήτησης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Κόλλια, με το θεσμικό της ρόλο αναφέρθηκε σε γενικότερα  ζητήμα της λειτουργίας του Συμβουλίου δίδοντας έμφαση στην μεγάλη γραφειοκρατία και δυσκινησία λήψης αποφάσεων από τις προιστάμενες  Υπηρεσίες. Επίσης έκανε μία σύντομη αναδρομή στον αριθμό και τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο (20min – 26 min) 

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης κατα τον απολογισμό. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (26ο min).

To 2015 ήταν η χειρότερη χρονιά του Δημου από οικονομικής άποψης καθώς με απόφαση του ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκαν τα χρήματα των Δήμων και ευτυχώς ο δικός μας Δήμος αντέδρασε αλλά ακολούθησαν  τα capital conτrols  που είχαν ως αποτέλεσμα  να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν τους διακανονισμούς οι δημότες  που προηγουμένως είχαν διακανονίσει, με αποτέλεσμα  στον Δήμο μας να καταγραφτεί υστέρηση 410,000 ευρ.

Τα έσοδα από ίδιους πόρους ενώ στο τέλος του 2014 ήταν 3,455,000 ευρ, στο τέλος του 2015 μειώθηκαν σατα 3,455,000 ευρ.

Τα ανείσπραχτα από 4300,000 ευρ το 2014, ανέβηκαν στα 4,800,000 ευρ το 2015.

Τα βεβαιωθέντα έσοδα του 2015  ήταν 29,609,000 ευρ (αυξημένα κατά 680.000 του 2014)΄και τα εισπραχθέντα 22,258,000.

Οι βεβαιωμένες δαπάνες του Δήμου ήταν 29,173,000 ευρ και πληρώθηκαν τα 17,856,000.

Οι οφειλές του Δήμου από 2,700,000 ευρ στις αρχές του 2015 , ήταν 1,747,000 στις αρχές του 2016 που αντιστοιχούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις 2 μηνών.

Το αποθεματικό παρέμεινε σταθερό  στα 5,200,000 ευρ

ΑΛΛΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ. Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου- 2 νεα ΚΑΠΗ – Κοινωνικό τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες – ενοποίηση τιμολογίου ύδρευσης – Δωρεάν Προετοιμασία φοιτητών για εξετάσεις σε στρατιωτ σχολές – Διεύρυνση ωραρίου ΚΕΠ -τοπική συγκοινωνία Φώκαιας -Αναβύσσου- Σαρωνίδας για την ανταπόκριση με Ε22 – στόχος, Δημοτική Συγκοινωνία με ανταπόκριση τον Προαστιακό – προσπάθεια επέκτασης της γραμμής Ε22 – Δράσεις του Δήμου ως μέλος του Δικτύου Υγειών Πόλεων- έργα από ίδιους πόρους για Συντήρηση της Πλατείας Καλυβίων,  αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου στο Λαγονήσι-Δημοπράττηση ανάπλασης Πλατείας Σαρωνίδας. (35 – 47min)

ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΗΣ και ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ.

Screenshot_138Αναφορά στα σχέδια Πόλης -συνδέσεις  ύδρευσης στους νέους αγωγούς Καλυβίων- ολοκλήρωση μελέτης αντιπλ. Αναβύσσου – αποτύπωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού – Αλ. Καταφύγιο Π.Φώκαιας.

Ένταξη 10 έργων στον προυπολογισμό της Περιφέρειας: Όμβρια Κεφαλληνίας- Σύνδεση αποχετευτικού Καλυβίων και Κουβαρά-Επισκευή σχολικών Μονάδων-Άρση επικινδυνότητας παιδικών Χαρών – Αποκατάσταση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Π.Φώκαιας-αποκατάσταση οδού Γ.Σιδέρη Κουβαρά – αντιπλ προστασία Καλυβίων Δ Φάση- Χλοοτάπητες στα Γήπεδα Καλυβίων και Κουβαρά – Συμπληρωματικό έργο Ομβρίων Σαρωνίδας- Συντήρηση οδού Γαλάζιας Ακτής (47-59 min)

Συμβάσεις για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών-Ενίσχυση του Let’s Do it Greece – Ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου – Υπόγειοι Κάδοι στις Δημοτικές Κοινότητες- Εμφύτευση των κυκλικών κόμβων της Λ.Καλυβίων – Μελέτη και αναμονή χρηματοδότισης για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων – Βρεφονηπιακός Σταθμός Κουβαρά – Νέος Βρεφονηπιακός στην Ανάβυσσο – καθαρισμός προαυλίων χώρων των σχολικών μονάδων – Κέντρα δια Βίου Μάθησης – Λειτουργία ΚΔΑΠ Καλυβίων και Αναβύσσου –  Προετοιμασία για έγκριση τοπικού ρυμοτομικού ΟΤ 121 Σαρωνίδας με προοπτική ανέγερσης σχολείου –  Ενίσχυση των θεατρικών εργαστηρίων – ενίσχυση της λειτουργίας της Φιλαρμονικής – Ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων – Ενιαίο Καρναβάλι – 70 πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ¨ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ¨ ΝΠΔΔ  (59 – 1:13 )

Screenshot_137Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων – Φωταγώγηση γηπέδου στίβου στα Καλύβια – Υποβολή μελετών για εγκατάσταση συστημάτων πυροπροστασίας σε όλες τις Αθλητικές Εγκατασεις – Υποβολή μελέτης για χλοοτάπητα σο Γήπεδο Κουβαρά και φωτισμού Γηπέδου Αναβύσσου – ίδρυση Γραφείου Ανάπτυξης και τουριστικής προβολής για προσέγγιση επισκεπτών με πρώτα αποτελέσματα την διενέργεια του Πανελλήνιου Κυπέλλου ΟΠΤΙΜΙΣΤ, το LEGION TUN στις Αλυκές και την ανάληψη των Βαλκανικών Αγώνων Ιστιοπλοοίας το ερχόμενο καλοκαίρι – Απομάκρυνση διαφημιστικών πανό και αντικατάσταση με πινακίδες διαφημίσεων που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας – Αντιμετώπιση του προβλήματος αδέσποτων ζώων- Τοποθέτηση ραμπών ΑΜΕΑ σε 2 παραλίες- Ανδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου.  (1:13-1:29)

Εξελίξεις στο αποχετευτικό του Σαρωνικού μετά το ΟΧΙ της Δούρου για Ψυττάλεια. έρχεται πρόταση από τον Δήμαρχο για οριστική λύση αποκλειομένης της ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ. (1:30)

Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος καθώς έχει δρομολογηθει τ0 30% του προεκλογικού προγράμματος και βρίσκεται σε προγραμματισμό το 50% κατά το πρώτο έτος της θητείας. (1:33)

Η μεγαλύτερη τομή ήταν η κατάργηση των τοπικών Αντιδημάρχων η οποία αναβάθμισε τον ρόλο των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων (1:47) μετά την τοποθέτηση του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Δείτε το video  A ΜΕΡΟΣ με τον απολογισμό πεπραγμένων του Δημάρχου και την ομιλία του Ευάγγελου Μιχάλη.

Screenshot_136Μετά τον απολογισμό του Δημάρχου τον λόγο έλαβε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Βαγγέλης Μιχάλης  (1:36) ο οποίος έκανε σύντομη τοποθέτηση για το έργο του, καθώς προ ημερών είχε δημοσιοποιήσει την ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ που μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ

Στη συνέχεια, ο Συμπαραστάτης έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις που του υποβλήθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους.

 


 

Στα 2 video ( ΜΕΡΟΣ Β , ΜΕΡΟΣ Γ) που ακολουθούν αποτυπώνεται η κριτική της Μείζονος και Ελάσ. Μειοψηφίας καθώς και οι θέσεις των Αντδημάρχων και Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων στον Απολογισμό Δημάρχου κατά τη συνεδρίαση της 29/3/16.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΝ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ (Από το 3ο min)

Ακούγοντας τον απολογισμό νόμιζα ότι ζω σε κάποιον Δήμο που δεν έχει πρόβλημα – θα αναγνωρίζουμε και τα θετικά και χαίρομαι κε Δήμαρχε που και σείς αναγνωρίζετε τον ρόλο της μειοψηφίας – Αυτό το Δημ Συμβούλιο σε ότι αφορά τον Δήμαρχο, ξεκίνησε με αλλαζονικό τρόπο απέναντι στην Μειοψηφία- Είχατε λειτουργήσει και υποτιμητικά για τον κο Π.Φιλίππου -Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε με τον ίδιο τρόπο – Σε ότι αφορά τις Δ. και Τ. Κοινότητες, με την κατάργηση των τοπικών Αντιδημάρχων υπάρχει μεγάλη απαξίωση και υποβάθμιση που έχει να κάνει με το προσωπικό και τις υπηρεσίες που δεν υπάρχουν – Τα τοπικά δεν είχαν γνωμοδοτήσει για σοβαρές αποφάσεις που ήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο (3 – 9 min)

Screenshot_141Η Οικονομική κατάσταση  στην οποία αναφερθήκατε δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι κακή τα τελευταία χρόνια όπως και στον Δήμο επίσης – Η οικονομική κατάσταση δεν συνάδει με τις δαπάνες του Δήμου (σύμβουλοι ΕΣΠΑκλπ) – απαράδεκτες οι αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης που δεν απορρέουν από κανένα νόμο – Ο Ισολογισμός του του 2014 που ψηφίστηκε το 2015, δίνει ζημία χρήσης 4 εκ ευρ για το 2013, όταν εσείς προεκλογικά μιλάγατε για κέρδος, ενώ για το 2014 δίνει ζημία 5,7 εκ ευρ.  (9-14 min)

Διαχείριση Απορριμμάτων. Θετική η σύμβαση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών – το μόνο που άλλαξε ήταν ότι πήρατε τα κλαδέματα που ήταν γύρω από τους κάδους και τα ρίξατε στις χωματερές – Η μελέτη του ΤΣΔ Απορριμμάτων σε αυτή τη φάση έχει κενό, η χρηματοδότηση πρέπει να ζητηθεί από τα ειδικά ταμεία που υπάρχουν – Δεν υπάρχει καμία αποκατάσταση των χωματερών ούτε στην Π Φώκαια ούτε στα Καλύβια για τα οποία υπάρχει καταγγελία του εργολάβου ότι κάποιοι του σπάνε τα μηχανήματα (14 -21 min)

Αποχετευτικό. Από την αρχή είχαμε τονίσει ότι είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίον χειριστήκατε το αποχετευτικό – Ενώ υπήρχε η μεγάλη κατάκτηση για την Ψυτάλλεια, σήμερα μας λέτε για την δήλωση της Δούρου ότι αποκλείεται αυτή η λύση για τον Σαρωνικό –  Ανησυχούμε για το κακό αποτέλεσμα και κάνουμε πολλά βήματα πίσω- Δεν ενεργοποιήσατε ποτέ την Διαπαραταξιακή για το αποχετευτικό έχετε λάθος προσέγγιση, ποία είναι η πρότασή σας σήμερα για το ζήτημα? ( 21- 28 min)

Θετικές οι προσπάθειες για τα ΚΑΠΗ καθώς και θετική η απόφασή σας να γίνουν εκλογές στα ΚΑΠΗ για να υπάρχει δημοκρατική θητεία. Πρέπει όμως και στη πράξη να υπάρχει δημοκρατική θητεία- Ράμπες ΑΜΕΑ -Ιχθυοκαλλιέγειες, μη αποδεκτή από εμάς η είσπραξη μισθωμάτων – Κυκοφοριακές μελέτες στην Π.Φώκαια – Υπερβολικη η δαπάνη στο θεατράκι Π.Φώκαιας που περιγράφεται στο Δ.Τύπου του Δήμου (28-40 min)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΠΤΗ (από το 40ο min)

Γιά προβλήματα δημοτών πυ φέραμε σε δημοτικά συμβούλια στις περισσότερε περιπτώσεις δεν πήραμε απάντηση – δεν κάναμε μικροπολιτική και ψηφίζαμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών – Δεν υπάρχει συντήρηση υποδομών στον Δήμο (παιδικές χαρές, οδικό δίκτυο,προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη) – Δεν υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο με προτεραιότητες – διαφωνούμε για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων καθώς αποδεικνύεται ότι η ανακύκλωση πάει σε ιδιώτες ενώ εμείς υποστηρίζουμ την διαχείριση από τον ίδιο τον Δήμο – Ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στον προυπολογισμό του Δήμου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο-έχει αποκλειστεί η Ελασ.Μειοψηφία από όλες τις επιτροπές και τις λειτοργίες του Δήμου δείχνοντας έτσι η Δημοτική Αρχή τι είδους Δημοκρατική  ευαισθησία έχει – οι Δημοτικές Κοινότητες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν – Tο ζήτημα της αποχέτευσης δεν το χειριστήκατε σωστά και είμαστε πάλι στην αρχή. (40 – 53 min)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΒΟΛΑΚΟΥ

Είναι σημανικό ότι υπάρχει μία σωστή πορεία και κατεύθυνση από την Δημοτική Αρχή – η διαχείριση απορριμμάτων λύνεται και με την εκπαίδευση των πολιτών -για το παραλιακό μέτωπο ταυτίζονται οι απόψεις μας με τον Δήμαρχο όπως και με το ζήτημα των ταπορριμμάτων – έγινε πρώτο βήμα με την δημοτική συγκοινωνία – εχουν γίνει πολλά και στο επίπεδο Πολιτισμού και χρειάζονται κι άλλα – Για τα σχέδια Πόλης είμαι διαθέσιμος και όποτε μου ζητηθεί θα είμαι παρών – στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει ένα άλλο επίπεδο και μπορούν να γίνουν πράγματα και να είμαστε όλοι παρόντες μέσα στον κόσμο (53 – 1:00)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΚ ΚΟΥΒΑΡΑ Γ ΚΙΤΣΟΥ (1.00 – 1.13 )

Από την τοποθέτηση του Προέδρου του Κουβαρά ο οποίος έδωσε μία πλήρη εικόνα των πεπραγμένων στην Τοπική Κοινότητα, την οποία μπορείτε να δείτε, κρατάμε κάτι που δεν ήταν γνωστό: Δωρεάν internet για όλη την Τοπική Κοινότητα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Νάσου Παπουτσή για τα πεπραγμένα στην ΔΚ Π ΦΩΚΑΙΑΣ. (1:14-1:22)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑ ΓΚΕΡΑΛΗ (1:23-1:38)

Αναφορά στο έργο που του έχει ανατεθέι και έχει την επίβλεψη (Υπηρεσία Πρασίνου, Μηχανογράφηση Κοιμητηρίων με αποτέλεσμα αύξηση εσόδων-Νέα Κοιμητήρια πορεία,καθαριότητα και ειδική αναφορά στα κλαδέματα και τη καύση τους καθώς και στη λύση του προβλήματος γενικής διακοπής ύδροδότησης όταν υπάρχει κάποια επισκευή στην Ανάβυσσο.) Κλείνοντας αναφέρθηκε στην Ψυτάλλεια λέγοντας: Η Ψυτάλλεια ήταν φούσκα. Πρέπει να χωροθετήσουμε δικό μας ΚΕΛ


 

VIDEO Γ ΜΕΡΟΣ

Αντιδήμαρχος Σπ. Δημητρίου. (0-8 min)

Αντιδήμαρχος Αικ. Γκούμα (8-13 min)

Αντιδήμαρχος Μπουκουβάλας (13-27 min)

Αντιδήμαρχος Στ. Γκίνης (27-32 min)

Αθανασόπουλος  πρόεδρος Κοινωφελούς (32-36)

Μ. Χαρίτος Πρόεδρος ΑΔΜΚΕΣ (36-38)

ΛΙΟΔΑΚΑΚΗΣ  Πρόεδρος ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΥ ΝΠΔΔ(38-45)

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ (46-47)

Ευάγγ.  Ζεκάκος (48-57)

Μαρία Γκίνη (57- 1:03)

Μ.Τσαλικίδης δευτερολογία (1:04-1:06)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (1:06 έως τέλος)

Διευκρινιστικές απάντήσεις για το οδικό δίκτυο. Στο εξής το έργο για το κλείσιμο των λακκουβων θα ανατεθεί σε κατασκευαστική Εταιρεία που θα έχει υποχρέωση μέσα σε μία εβδομάδα να κάνει αποκατάσταση – Η μη διάθεση πόρων στο κοινωνικό παντοπωλείο οφείλεται στις απαράδεκτες καθυστερήσεις της αποκεντρωμένης που δεν ενέκρινε σύντομα τον προυπολογισμό – Για τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων στο ζήτημα σύνταξης του προυπολογισμού – απάντηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου – για ενοποίηση των τελών ύδρευσης – για τα κλαδέματα-  για την αποκατάσταση των χωματερών. Στα Καλύβια παρουσιάστηκαν ιδιοκτήτες που ζητούν αποζημίωση καθώς μέγάλο τμήμα του ΧΑΔΑ είναι ιδιοκτησίες δημοτών. Προκειμένου να μην προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα και κλείσει η χρηματοδότηση, αναζητείται τρόπος αποζημιώσής τους.  (1:17για παιδικές χαρές – γιά ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – για τα κοστολόγια στο θεατράκι Π.Φώκαιας – Για το αποχετευτικό, δέσμευση ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί η πρόταση για την λύση του ζητήματος.

Ευχαριστώ τον Οδυσσέα Μανουσαρίδη που βιντεοσκόπησε αντί για μένα, το Δημοτικό Συμβούλιο της 29/3/16. Paraktios

[sam_zone id=”2″ codes=”true”]

 

Categories