Νέο Πρόγραμμα 8μηνης Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο Λαυρεωτικής

Νέο Πρόγραμμα 8μηνης Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής εντάχθηκε στη δεύτερη φάση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί σε 34 Δήμους . Το πρόγραμμα είναι οργανωμένο για τους δήμους της χώρας που καταγράφουν τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία.
Οι απασχολούμενοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες (8), και όχι πέντε, με στόχο μετά τη λήξη της εργασίας να μπορεί κάποιος να λάβει το επίδομα ανεργίας.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής διεκδίκησε και κέρδισε -μοναδικός στα Μεσόγεια- 143 θέσεις 8μήνων.
Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμος Λαυρεωτικής γνωστοποιεί τα κάτωθι:
1. Θα ζητήσει συγκεκριμένες ειδικότητες ανέργων που θα απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας και στην εκτέλεση συγκεκριμένων μικρο-έργων ως, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργου, οικοδόμοι, βαφείς, κηπουροί, ηλεκτρολόγοι και άλλες τεχνικές ειδικότητες.
2. Θα υπάρξει κριτήριο εντοπιότητας, ώστε να πριμοδοτηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας .
3. Για όσους τέλειωσαν το Δημοτικό πριν το 1981, δεν θα κρίνεται απαραίτητη η κατοχή απολυτηρίου Γυμνασίου.
4. Η διαδικασία θα γίνει όλη μέσω του ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, μόλις γίνει η Προκήρυξη οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ίδιους τους ανέργους ηλεκτρονικά μέσω ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στοχεύει στην καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας με αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στην ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος στο Δήμο μας.
Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Categories