Η εκδήλωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, «Η γνώση είναι δύναμη. Μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου”

Ενημερωτική εκδήλωση, με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη. Μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου, ως δημότης και ως πολίτης», διοργάνωσε ο  σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», στις 9/4/16, στην αίθουσα του δημοτικού Κ.Α.Π.Η. Αναβύσσου.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 9 4 16.Still003Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιείχε πλούσιο πληροφοριακό υλικό σε σχέση με την οργανωτική δομή του Δήμου Σαρωνικού, τα δικαιώματα, που δίνει ο νόμος στους Δημότες , αλλά και τον τρόπο αποτελεσματικής άσκησής τους.

Σημαντική, αποτέλεσμα επίπονης και χρονοβόρας εργασίας, η διαδικτυακή υπηρεσία του Συλλόγου που αποκαλείται «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ»  με την οποία δίνεται δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους Κανονισμούς, που ισχύουν στο Δήμο Σαρωνικού (π.χ υδρεύσεως, αποχετεύσεως, κλπ), καθώς και σε όλες τις βασικές αποφάσεις, που λαμβάνονται από τα όργανα του Δήμου Σαρωνικού, ταξινομημένες κατά μήνα και όργανο λήψης εφόσον έχουν δημοσιευτεί στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Το παρατηρητήριο μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ πατώντας ΕΔΩ και αποτελεί,πραγματικά, μία  πολύτιμη υπηρεσία του Συλλόγου στους Δημότες, που μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Σαρωνικού σε επίπεδο Αποφάσεων.

Δείτε το video από το πρώτο μέρος της ενημερωτικής εκδήλωσης.


 

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ανάλυση  για ό,τι προβλέπει το τρίτο μνημόνιο σε σχέση με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την περιουσία του δημοσίου, κλπ, καθώς και ανοικτή συζήτηση. (Δείτε το video που ακολουθεί)

Μετά  το πέρας της εκδήλωσης διανεμήθηκε ένας συνοπτικός οδηγός του δημότη Σαρωνικού, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. (πατήστε επάνω στην φωτο)

 

Screenshot_1535

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

Categories