Η FIFA δίνει την «φόρμουλα» για την άμεση παραπομπή των «7»

Συντάκτης: Τάσος Τσατάλης
Πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται πως θα προχωρήσει άμεσα η παραπομπή των επτά διωκόμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», πριν από την 1η Ιουλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τις υποθέσεις πριν από το 2015.

Η απάντηση σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του efsyn.gr, είναι πως ο εκπρόσωπος της FIFA, ξεκαθάρισε πως η παγκόσμια συνομοσπονδία μέχρι την Παρασκευή θα έχει δώσει στον υφυπουργό Αθλητισμού την φόρμουλα, για να προχωρήσει άμεσα το ζήτημα της παραπομπής των επτά διωκόμενων. Τεσσάρων στελεχών της ΕΠΟ και τριών διαιτητών.

Αυτό γίνεται επειδή ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε πως αν δεν προχωρήσει άμεσα αυτό το θέμα, δεν υπάρχει περίπτωση να ανακληθεί η απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου. Ήταν με λίγα λόγια το σημείο «κλειδί», για να υπάρξει συμφωνία.

Επιπλέον, μέχρι να πάρει στα χέρια του ο Υφυπουργός τις έγγραφες δεσμεύσεις της FIFA και παράλληλα και την «φόρμουλα» της άμεσης παραπομπής των «επτά», επίσης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί η ανάκληση της απόφασης για την ματαίωση του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου, μετά τη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ συμφωνήθηκαν τα εξής:

Κατ’ αρχάς η ΕΠΟ παραιτείται της αίτησης ακύρωσης της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του κ. Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο. Άμεσα κάνει αίτηση θεραπείας (αυτός είναι ο νομικός όρος) στον κ. Κοντονή για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Εντός 48 ωρών, ως την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, η ΦΙΦΑ θα αποστείλει γραπτώς όλα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση τα οποία είναι:

Να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μία επιτροπή της ΦΙΦΑ, η οποία θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία.

Την ερχόμενη εβδομάδα επίσης θα δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων της εγκληματικής οργάνωσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα πριν από το 2014.

Αφού ο κ. Κοντονής λάβει στα χέρια του την επιστολή της ΦΙΦΑ με τις δεσμεύσεις της, τότε θα προχωρήσει στην επανέναρξη του Κυπέλλου, είτε με κεκλεισμένων των θυρών είτε παρουσία μαθητών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ, έχει πέσει ο τελικός της διοργάνωσης να διεξαχθεί με ξένο διαιτητή, ειδικά στην περίπτωση που είναι αντιμέτωποι η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

*Ο Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την βάση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην συνάντηση με τον εκπρόσωπο της FIFA, από πλευράς Υπουργείου.

efsyn

Categories