Η Εθνική Λυρική Σκηνή στα Καλύβια. “‘Οπερα της βαλίτσας – ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ”. Αποκλειστικό video.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις Καλλιτεχνικές Δράσεις της με την ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ, μία ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή – μία δράση που το κοινό έχει αγαπήσει τα τελευταία τρία χρόνια σε όλη την Ελλάδα.

Χωρίς εκπτώσεις στη ποιότητα, η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ παρουσιάζει διάσημες όπερες σε απρόσμενους χώρους με συνοδεία πιάνου και ταξιδεύει την τέχνη του Λυρικού Θεάτρου σε ένα ευρύτερο κοινό.

Παρουσιάζοντας με ιδιαίτερη επιτυχία τους  Παλιάτσους , μπήκε χθες 17/4/16, στο Αμφιθέατρο Καλυβίων συνεχίζοντας το “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Ισίδωρος Σιδέρης και συμμετείχαν νεότεροι και καταξιωμένοι μονωδοί της ΕΛΣ. Το έργο πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της commedia dell’ arte. Ο Παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της Κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα. Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν, καθώς ο εξαγριωμένος και απατημένος Παλιάτσος μαχαιρώνει την άπιστη γυναίκα του και τον εραστή της πάνω στη σκηνή. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, ενώ στο πιάνο ήταν ο Φρίξος Μόρτζος.

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και τον οργανισμό Future Library (www.futurelibrary.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).
Οι Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες – μεταξύ αυτών και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων – που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι μέλη της πρωτοβουλίας Future Library.

Πριν την εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων Λυδία Αλαγιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο κος Παπούλιας εκπρόσωπος του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και εκπρόσωπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.

Την παράσταση παρακολούθησαν από πλευράς  Δήμου Σαρωνικού, η  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Κόλλια, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ, Δημήτρης Λιοδακάκης και η τοπική Σύμβουλος Καλυβίων Κωνσταντίνα Μπουλαμάτση. Ζητούμε συγνώμη αν υπήρχαν και άλλοι εκπρόσωποι και δεν τους είδαμε.

Ο Paraktios ήταν εκεί και σας παρουσιάζει – κατόπιν ειδικής άδειας από την Εθνική Λυρική Σκηνή- το τελευταίο 15λεπτο της παράστασης καθώς δεν επιτρέπεται ολόκληρη η βιντεοσκόπηση της παραγωγής. Απολαύστε το video.

Δείτε φωτο, πατώντας ΕΔΩ

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories