Συνέντευξη Μανώλη Τσαλικίδη στον Paraktios για απολογισμό Δημάρχου.

Κύκλο συνεντεύξεων ανοίγει ο Paraktios, προσφέροντας την δυνατότητα στους αρχηγούς των Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Σαρωνικού να σχολιάσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους επί των πεπραγμένων του Δημάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη, επιπρόσθετα με την κριτική που άσκησαν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29/3/16.

Ο κύκλος συνεντεύξεων άνοιξε χθες 16/4/16, με τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μανώλη Τσαλικίδη ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί  συνεντεύξεις με την Αγγελική Ράπτη και Νίκο Βολακο.

Για την ευκολότερη παρακολούθηση από τους αναγνώστες, η συνέντευξη του Μανώλη Τσαλικίδη παρουσιάζεται σε video ανά θεματική ενότητα για κάποιες από τις οποίες υπάρχει και πληροφοριακό υλικό.

Video A. ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Κύρια σημεία τοποθέτησης.

  • Πως είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να λέει ότι είναι υλοποιημένο η βαίνει προς υλοποίηση το 80% περίπου του εκλογικού προγράμματός του όταν ο ισολογισμός δείχνει ζημία χρήσης πάνω από 5 εκατ και όταν η διαχείριση των απορριμμάτων σημαίνει για κείνον να ξανανοίξει τις χωματερές και όταν το αποχετευτικό εξελίσσεται σε μία τραγωδία. Αυτό για μας είναι το πλέον ανησυχητικό.
  • Ο Δήμος έχει μία τεράστια αδυναμία να εισπράξει και αντί να μετριαστούν τα έξοδα προχωράει σε μία γενικευμένη χρήση των απ ευθείας αναθέσεων
  • Αναφορά στα 10,3 εκ ευρώ που πήρε για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών που προεκλογικά το έκανε σημαία  ο κος Σωφρόνης. Είναι το ποσό που καταχωρήθηκε  με λάθος τρόπο και έδινε την εικόνα μίας καλής διαχείρισης και μόλις πριν από μερικούς μήνες,όταν αποτυπώθηκε σωστά αυτό το ποσό, φανηκε η αλήθεια ότι δηλαδή το 2014 έκλεισε με ζημιά χρήσης 5,7 εκ ευρώ.
  • έγιναν μεγάλες αυξήσεις κόντρα στις προεκλογικές δεσμεύσεις.
  • Αναφορά στο κοστολόγιο των επισκευών στο θεατράκι της Π.Φώκαιας και εμφάνιση φωτογραφιών μετά την επισκευή.
  • Είναι θετικό πως ο Δήμαρχος αναγνώρισε την συμβολή της μειοψηφίας και της προηγούμενης διοίκησης για τα έργα που προχώρησαν καθώς και στην καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως αυτό έγινε τώρα γιατί  αρχικά ξεκίνησε με αλαζονεία έναντι της αντιπολίτευσης.
  • Ουδέποτε ο Δήμαρχος ενεργοποίησε τις Διαπαραταξιακές επιτροπές.

Οι φωτο από το θεατράκι της Π.Φώκαιας που μας παρέδωσε ο Μ.Τσαλικίδης.

Screenshot_1554 Screenshot_1555 Screenshot_1556

Σημείωση του Paraktios.gr. To video που ακολουθεί αποτυπώνει τον διάλογο Δημάρχου-Μ.Τσαλικίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση Απολογισμου-Ισολογισμού 2014, αναφορικά με το επίμαχο σημείο για τα 10,3 εκ.


 Video Β. Διαχείριση Απορριμμάτων. Κύρια σημεία τοποθέτησης Μ.Τσαλικίδη

  • Είναι αλήθεια ότι στην προηγούμενη διοίκηση ο κος Ζεκάκος έκανε μία τεράστια προσπάθεια αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα και ο Δήμος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο βαθμό τον οποίο ήθελε και μετά τις εκλογές ήταν μία κατάσταση που δεν ήταν καλή. όταν ανέλαβε ο κος Σωφρόνης, μέσα στους 2 πρώτους δύο μήνες, είπε ότι έλυσε το πρόβλημα με διαλογή κλπ. όντως τα κλαδιά έφυγαν αλλά πήγαν στις 2 χωματερές.
  •  Σχετικά με το τοπικό σχέδιο, συμφωνούμε για το πράσινο σημείο, όμως μέχρι να γίνει έχει μεγάλη διαφορά και μέχρι τότε πρέπει να γίνει κάτι. Η προηγούμενη Διοίκηση είχε κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με κλαδοτεμαχιστες κλπ.
  • Ο εργολάβος αποκατάστασης δεν έχει εγκατασταθεί στην Φώκαια ενώ στα Καλύβια υπάρχουν ζητήματα και ο εργολάβος έχει κάνει σχετική επιστολη πως κάποιοι τον παρεμποδίζουν. Σε αυτό το σημείο ο Μ.Τσαλικίδης μας έδωσε τη σχετική επιστολή του εργολάβου καθώς και την αλληλογραφία που ακολούθησε στην οποία υπάρχει και η απάντηση του Δημάρχου.

Screenshot_1557

IMG_4708

IMG_4710

 


Video Γ. ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ. 

Ο Μανώλης Τσαλικίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της περασμένης Διοίκησης  για την Ψυττάλεια. Η Νέα Διοίκηση απέτυχε να ολοκληρώσει τη προσπάθεια.

Η απένταξη του έργου (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την απόφαση) χρεώνεται αποκλειστικά στη νέα Διοίκηση. Το θέμα  της ευθύνης αυτής της διοίκησης δεν κλείνει ποτέ. Είναι φυσικό όταν ενημερωθούμε για τις προτάσεις του Δημάρχου, τότε θα τοποθετηθούμε επ αυτών.


video Δ. ιχθυοκαλιέργειες – Τοπικοί Αντιδήμαρχοι – κριτική για την δική του παράταξη -Αλιευτικό Καταφύγιο.

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories