Η κοπή δέντρων στη Σαρωνίδα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20/4/16. video

Το ζήτημα της κοπής των δέντρων στην παραλία της Σαρωνίδας, που αναδείχτηκε από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και στη συνέχεια και από τον Paraktios.gr , (δείτε ΕΔΩ) και που κυριολεκτικά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής, έφερε με ερώτησή του, ο Μανώλης Τσαλικίδης στη χθεσινή συνεδρίαση (20/4/16) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Μ. Τσαλικίδης αναφέρθηκε στο απαράδεκτο γεγονός σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα οικολογικό έγκλημα και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση καθώς  όπως είπε, όποιος επισκεφθεί την Σαρωνίδα στο συγκεκριμένο σημείο, μπορεί να μην υπάρχουν αποδείξεις, αλλά είναι πολύ προκλητική η σύμπτωση όλα τα δέντρα να είναι στη θέση τους και στο συγκεκριμένο σημείο, όπου υπάρχει ένα μαγαζί που άνοιξε πρόσφατα, αυτά να εξαφανίζονται. Επιπρόσθετα ζήτησε να γίνει στο σημείο άμεση Δενδροφύτευση.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι προκαλεί έκπληξη και αποτροπιασμό αυτή η πράξη με την οποία καμία σχέση έχει ο Δήμος και είπε πώς αμέσως όταν αντιλήφθηκε το γεγονός ,κλήθηκε το Δασαρχείο και Δασονομείο και διενεργείται ήδη έρευνα για την υπόθεση. Επι πλέον ανήγγειλε την ΑΜΕΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ στο σημείο, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ο paraktios σε μία διακοπή του Συμβουλίου, μίλησε και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σαρωνίδας Ν. Γαλάνη ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος, βρίσκοντας τα δέντρα κομμένα με αλυσσοπρίονο και πεσμένα στο έδαφος, κάλεσε το Δασαρχείο και το Δασονομείο προκαλώντας και την διαδικασία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη

Categories