Καταρίπτεται – Ομαδικός γάμος παιδοφίλων

Ξανακυκλοφορεί και αναπαράγεται από χρήστες του facebook η παρακάτω φωτογραφία, αφήνοντας την υπόνοια πως πρόκειται για ομαδικό γάμο παιδοφίλων.

Η φωτογραφία είναι πραγματική, αλλά τα κοριτσάκια δεν είναι νύφες. Είναι παράνυφοι από τις οικογένειες των ζευγαριών.

Το 2009 η χαμάς οργάνωσε ομαδικό γάμο 450 ζευγαριών για να βοηθήσει στα έξοδα του γάμου και έδωσε γαμήλιο δώρο 500 δολάρια σε κάθε ζευγάρι. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από αυτόν τον ομαδικό γάμο.

Η φωτογραφία προωθήθηκε μαζί με τον ψευδή ισχυρισμό πως πρόκειται για ομαδικό γάμο παιδοφίλων το 2009, αρχικά με email και σύντομα δημοσιεύτηκε και στην Ελλάδα, εκτός από διάφορα blogs, από την εφημερίδα Αδέσμευτο Τύπο και τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

 

https://archive.is/E7LJI

Η Χαμάς διέψευσε τις φήμες που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και τόνισε πως οι περισσότερες νύφες ήταν άνω των 18 ετών και η μικρότερη νύφη ήταν 16 ετών. https://archive.is/8zubi. Η νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες στην Παλαιστίνη είναι 15 ετών.

Η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων για το email που διακινείται στο Διαδίκτυο και αφορά τον ομαδικό γάμο στη Γάζα με δήθεν ανήλικα κοριτσάκια, σας δηλώνουμε ότι πρόκειται για μια νοσηρή απόπειρα αμαύρωσης της εικόνας του παλαιστινιακού λαού, των εθίμων και των παραδόσεών του, με προφανείς στόχους από τους εμπνευστές της, και εκφράζουμε τη λύπη μας για την αβασάνιστη διακίνηση του σχετικού email χωρίς διερεύνηση της αλήθειας.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου email και τις παραπλανητικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν, και διευκρινίζουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα κοριτσάκια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι οι νύφες στον ομαδικό γάμο, αλλά τα παρανυφάκια. Τα ντυμένα παρανυφάκια είναι μια συνηθισμένη τοπική παράδοση σε πολλούς Ισλαμικούς γάμους, και συνήθως είναι οι μικρές αδελφές ή οι μικρές ανιψιές του γαμπρού ή της νύφης. Οι νύφες παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο κατά τη διάρκεια της ομαδικής τελετής, και για τον λόγο αυτό δεν εμφανίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Διευκρινίζουμε επίσης ότι οι ομαδικοί γάμοι δεν συνηθίζονται καθόλου στην Παλαιστίνη, και ο συγκεκριμένος ομαδικός γάμος διοργανώθηκε για να διευκολυνθούν οι νέοι και νέες της Γάζας από το οικονομικό βάρος του ξεχωριστού ατομικού γάμου, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που υποφέρει ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας και που οφείλεται στον συνεχιζόμενο παράνομο κι απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό.

Τονίζουμε επίσης ότι η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία του παιδιού και της γυναίκας, με πιο πρόσφατη τη συνθήκη CEDAW που υπέγραψε ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τον Μάρτιο του 2009.

Ο Παλαιστινιακός λαός είναι φορέας πολιτισμού χιλιάδων χρόνων και η Παλαιστίνη είναι η γενέτειρα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες για την ελευθερία της πατρίδας τους από την Ισραηλινή κατοχή και για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου δημοκρατικού κράτους, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή».
https://archive.is/0WmyZ

Παρουσιάζουν μέσω email τους Παλαιστίνιους ως παιδόφιλους βιαστές

Στο παρακάτω βίντεο η είδηση του ομαδικού γάμου από το Al Jazeera

Την ψευδή είδηση την είχαν καταρρίψει και γνωστές σελίδες απομυθοποίησης όπως το snopes.com και το hoax-slayer.com

Αυτές τι μέρες η φωτογραφία κάνει ένα νέο γύρο δημοσιεύσεων στο facebook, για λόγους like-farming

Τα κοριτσάκια στη φωτογραφία είναι παράνυφοι από τις οικογένειες των ζευγαριών και ο ισχυρισμός πως είναι οι νύφες, καταρρίπτεται.

ellinikahoaxes

Categories