Μαζική κοπή δέντρων και στην Σχολη Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο. Άμεση Αντίδραση από τον Μ.Χαρίτο.έρευνα και απαντήσεις.

Αναγνώστης, μας έστειλε περί τις 20 φωτογραφίες με κοπή η κλάδεμα πολλών δέντρων που βρίσκονται στο χώρο της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, με το ερώτημα: Πεύκα,Αγριελιές,Λεύκες, Κέδροι Κομμένα σε μια μέρα στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου Γιατί?

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε αυτή την “επιχείρηση καθαρισμού”, αν πρόκειται για μέτρα πυρασφάλειας η για πρόληψη ασθενειών των δέντρων η κάτι άλλο, όμως είναι ερώτημα που ίσως πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου και της Σχολής.

Το σημείο βρίσκεται πλησίον του Εξωραιστικού Συλλόγου “Αγ Νικόλαος Αναβύσσου” και πίσω ακριβώς από παρακείμενη καφετέρια στην Παραλία Αγ. Νικολάου.

Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις

Συμπλήρωση άρθρου λίγο μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, (11 μμ)

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, ο Πρόεδρος της ΑΜΔΚΕΣ και Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Χαρίτος, γνωστός για την περιβαλλοντική του ευαισθησία και δράση, πήγε στο σημείο και επικοινώνησε μαζί μας. Διεπίστωσε το αληθές της απεικόνισης και ανέλαβε να διερευνήσει το ζήτημα αν και ο χώρος ανήκει στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Του ζητήσαμε να διερευνήσει αν υπάρχει σχετική άδεια από Δασαρχείο κλπ. Όντως έτσι έγινε και επανήλθε κατόπιν συνομιλίας με τους υπευθύνους.  Το καθάρισμα έγινε για λόγους πυρασφάλειας, υπάρχει άδεια από Δασαρχείο το οποίο επισκέφθηκε το χώρο και υπέδειξε ποια δέντρα θα κοπούν η κλαδευτούν και ακολούθως ελήφθη σχετική άδεια από την πυροσβεστική για τη καύση των κλαδεμάτων κλπ. Ο Μανώλης Χαρίτος ζήτησε να έχει όλα τα σχετικά έγγραφα στη διάθεσή του, κάτι που θα γίνει εντός διημέρου οπότε και θα τα δημοσιοποιήσουμε.

Ευχαριστούμε τον Μανώλη Χαρίτο για την άμεση αντίδραση.

[wonderplugin_carousel id=”18″]
Categories