Συνέντευξη της Αγγελικής Ράπτη στον Paraktios

Συνεχίζοντας τον κύκλο συζητήσεων με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας, η Αγγελική Ράπτη, αρχηγός της Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού (ΡΙΖ.Ε.Σ), παραχώρησε συνέντευξη στον Paraktios.gr με κεντρικό θέμα τον σχολιασμό του απολογισμού του Δημάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη, που έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29/3/16.

Πριν απ αυτό, σε σχετική ερώτηση σχολίασε  την αποχώρηση του του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κατσούλη από τις ΡΙΖΕΣ η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον τελευταίο, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 20/4/16. Αυτά που είπε η Αγγελική Ράπτη στον Paraktios για την αποχώρηση του Δ. Κατσούλη περιέχονται σε σχετικό Δελτίο Τύπου που έχει εκδοθεί από την ΡΙΖ.Ε.Σ και έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. (πατήστε ΕΔΩ).

Πάντως η Αγγελική Ράπτη τόνισε ότι η παραίτηση ήταν αναμενόμενη και την αποδέχεται ευχαρίστως. Επίσης παρατήρησε πως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ δεν απηχεί τις απόψεις όλων των μελών καθώς στην Δημοτική Παράταξη υπάρχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής, δηλώνουν ότι είναι ενεργά μέλη, συμπληρώνοντας ότι οι άνθρωποι που έβγαλαν την ανακοίνωση προσπαθούν να μεταφέρουν μία μικροκομματική αντιπαράθεση σε μία Δημοτική Παράταξη που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχει καμία σχέση με κόμματα.  Δείτε τα σχόλιά της για το θέμα, αναλυτικά,  στην αρχή του video

Την κοπή των δέντρων στη παραλία της Σαρωνίδας την χαρακτήρισε περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ασκώντας συνολική κριτική στον απολογισμό του Δημάρχου, είπε πως ένας Δήμαρχος πρωτίστως θα πρέπει να λύνει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών κάτι που δεν έχει γίνει και αναφέρθηκε επιγραμματικά στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, στις επικίνδυνες παιδικές χαρές που ακόμα δεν έχουν συντηρηθεί με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών, στην έλλειψη Κοινωνικής Πολιτικής καθώς η μοναδική υποδομή-το Κοινωνικό Παντοπωλείο- δεν μπορεί να λειτουργήσει, στις αυξήσεις τιμολογίων και στο τιμολόγιο σύνδεσης με το αποχετευτικό των Καλυβίων.  (10  min του video)

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ Συνέντευξη στον Paraktios 23 4 16.Still003Η Αγγελική Ράπτη μίλησε επίσης για κακή οικονομική Διαχείριση και συγκεκριμένα για τη ζημιά που απεικονίζεται στον Ισολογισμό του Δήμου για το 2016 που φτάνει σχεδόν στα 6 εκ ευρώ. Στη σχετική επισήμανση του συνομιλητή της για το πώς θα εξευρεθούν χρήματα για να γίνουν τα απαραίτητα, απάντησε πως θα έπρεπε ο Δήμαρχος να εξοικονομίσει πόρους με περισσότερη συνετή διαχείριση μέχρι να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις. Πρόκειται λοιπόν, συμπλήρωσε, περί Πολιτικής Βούλησης την οποία προφανώς δεν έχει. (14οmin)

Αποχετευτικό Παραλίας (Ψυττάλεια). Ο Δήμαρχος κατάφερε να χάσει το έργο, είπε, αν και αυτό διαφαίνονταν όταν παρά τις προτροπές να αγωνιστεί για το έργο, εκείνος δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση που έπρεπε. Τώρα, πάρα πολύ γρήγορα, πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση γιατί θα κινδυνεύσουμε και με επιβολή προστίμων από την Ε.Ε.  Εμείς είμαστε υπέρ ενός τοπικού ΚΕΛ όπως κάνει όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Δεχτήκαμε τη λύση της Ψυττάλειας γιατί υπήρχε ένα έργο στη τελική ευθεία και θα ήταν λάθος να προτείνουμε κάτι άλλο. Εμείς σαν παράταξη θα το συζητήσουμε και θα έχουμε και συγκεκριμένη πρόταση. (18omin)

Διαχείριση Απορριμμάτων. Ενώ πέρσι το έκανα, φέτος δεν ψήφισα τις 50.000 ευρ για την αποκομοιδή των πράσινων. Μέχρι να χρηματοδοτηθεί το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης, τα πράσινα σημεία κλπ, το  πρόβλημα της διαχείρισης των κλαδεμάτων λύνεται με κλαδοτεμαχιστές, μέθοδος που ακολουθείται από πολλούς Δήμους στην Ελλάδα. Αυτό θα μειώσει τον όγκο και το κόστος μεταφοράς τους στην Φυλή. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να διαχειρίζεσαι μόνος σου την Ανακύκλωση. Εμείς έχουμε εκπονήσει μελέτη με την οποία μπορεί να γίνει ανακύκλωση που θα φέρει έσοδα στον Δήμο. Ο Δήμαρχος με παραπλάνησε και ψήφισα την μελέτη που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί ψήφισα με την προυπόθεση ότι αυτό να αποτελέσει μία βάση συζήτησης από όλες τις παρατάξεις για να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτή η συζήτηση μου είπε “ποια συζήτηση, η μελέτη έχει κατατεθεί και περιμένει χρηματοδότηση”. (24o min)

Θετική η κίνηση για το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής που και εγώ ψήφισα, αρκεί αυτά που θα περιλάβει θα είναι προιόν συζήτησης με παρατάξεις και φορείς, Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας άνθρωπος μόνος του (30ο min)

Αυτοκριτική. Σε όλο το διάστημα προσπάθησα να κινηθώ στο πλαίσιο των Αρχών μας για τις οποίες μας ψήφισε ο κόσμος. Μερικές φορές δεν ήμουν τόσο μαχητική όσο έπρεπε. Θα είμαι περισσότερο μαχητική με σκοπό να προσπαθήσω να πετύχω περισσότερα για τον τόπο.

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories