«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+» Δελτίο τύπου, για τον 1,5 χρόνο της Δημοτικής Αρχής.

«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+»
Δελτίο τύπου, 26-4-2016

Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Με την συμπλήρωση 1,5 περίπου χρόνου θητείας της νέας διοίκησης και με αφορμή τον πρόσφατο απολογισμό της νέας Δημοτικής αρχής για το έτος 2015, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και συνοπτικά να αναφερθούμε στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

Υποβάθμιση, συρρίκνωση των υπηρεσιών και απαξίωση.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε προεκλογικά την αναβάθμιση των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Τοπικής Κοινότητας, αλλά η αλήθεια είναι ότι 1,5 χρόνο μετά, ότι οι Δημοτικές Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια μερά με την μέρα υποβαθμίζοναι και απαξιώνονται αφού:

 • λειτουργούν (;) χωρίς προσωπικό και υπηρεσίες που να εξυπηρετούν τους πολίτες στο τόπο τους,
 • δεν ψηφίζουν προϋπολογισμό όπως υπαγορεύει ο νόμος,
 • δεν αποφασίζουν για κανένα σοβαρό θέμα που αφορά τους πολίτες τους, όπως οι αυξήσεις στα τέλη, η λειτουργία καντινών στην περιοχή τους (Π. Φώκαια).
 • ακόμη και όταν αποφασίζουν, οι αποφάσεις τους δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε στη διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων, όπως συνέβη στο πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο.
 • χαρακτηριστικό της υποβάθμισης τους είναι και η παραδοχή του αναπληρωτή δημάρχου σε δημοτικό συμβούλιο ότι «για ένα και πλέον χρόνο το τηλεφωνικό κέντρο της Αναβύσσου ήταν χαλασμένο με συνέπεια οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν και εκείνος δε το γνώριζε…»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:

 Αυξήσεις με το καλημέρα, δεκάδες απευθείας αναθέσεις (!) και ζημιά χρήσης για το 2014: 5.747.213 ευρώ !!!

Ο Δήμαρχος στο συμβούλιο του απολογισμού (29/3) για να δικαιολογήσει την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου υποστήριξε ότι φταίνε τα capital controls… αλλά ξεχνά:

 • Τη μεγάλη και συνεχιζόμενη αδυναμία του Δήμου να εισπράξει τα οφειλόμενα (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο Δήμος εισέπραξε το 2015 μόλις το 58 % των προϋπολογισθέντων!).
 • Τις παράλογες δαπάνες και τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις που επιβαρύνουν την κατάσταση.
 • Τις χιλιάδες ευρώ από τα μισθώματα καντινών που μέσω της εταιρείας του Δήμου (ΑΔΜΚΕΣ) δεν εισέπραξε.
 • Τις απαράδεκτες αυξήσεις, που χωρίς μελέτες και σε πλήρη αντίθεση με όσα προεκλογικά υποσχέθηκε, επέβαλε στα τέλη ύδρευσης και καθαριότητας, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο του πολίτες.
 • Και τέλος ξεχνά, ότι στον ισολογισμό του 2014 (που ψηφίστηκε μέσα στο 2015), αποκαλύφθηκε η αλήθεια ότι: η ζημιά χρήσης για το 2014 έφθασε στα 5.747.213 ευρώ !!!.

Η τεράστια αυτή ζημιά και η συνολικά άσχημη οικονομική κατάσταση, καταρρίπτει τον μύθο της «εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου » που προεκλογικά καλλιέργησε ο Δήμαρχος, και υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ:

Η νέα διοίκηση λειτουργεί ξανά τις χωματερές και βάζει φωτιές παντού !!

Τους πρώτους μήνες ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι έλυσε (!) το πρόβλημα και λοιδορούσε την προηγούμενη διοίκηση (στην οποία μετείχε…).

Αλλά όμως τι πραγματικά έπραξε η νέα διοίκηση όλο αυτό το διάστημα:

 • ΄Ανοιξε ξανά τις χωματερές στην Π. Φώκαια και στα Καλύβια και έριχνε μέσα όλα τα κλαδιά και τη σαβούρα (δεκάδες φωτο και βίντεο το επιβεβαιώνουν).
 • Μαζεύει επιλεκτικά τα σκουπίδια από τους κοινόχρηστους χώρους, και βάζει φωτιές παντού (Σαρωνίδα, Π. Φώκαια, Θυμάρι, Αγ. Νικόλαος κ.α.), λέγοντας ότι κάνει δήθεν ασκήσεις «πολιτικής προστασίας»…!.
 • Εκπόνησε ένα Σχέδιο Δράσης για τα απορρίμματα , αλλά δεν κάνει τίποτα για να το υλοποιήσει.
 • Εδώ και 3 μήνες διαφήμίζε ότι «έχει εγκατασταθεί εργολάβος και ξεκινάει η «αποκατάσταση  των χωματερών σε Καλύβια και Π. Φώκαια», ενώ η αλήθεια είναι ότι το έργο συναντά σοβαρά προβλήματα και ο εργολάβος στις 29/2 κατήγγειλε εγγράφως τον ΕΔΣΝΑ «Παρακώλυση εκτέλεσης εργασιών στον ΧΑΔΑ Καλυβίων», ενώ στο ΧΑΔΑ της Π. Φώκαιας ακόμη τον περιμένουν…
 • Screenshot_1575

Ενδεικτικές φωτογραφίες από την διαχείριση των απορριμμάτων που κάνει σήμερα ο Δήμος…

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ:

 Ο Δήμαρχος και η νέα διοίκηση έχουν  την αποκλειστική ευθύνη για τη ματαίωση της Ψυτάλλειας και την απώλεια της χρηματοδότησης του έργου…!!!

Η νέα διοίκηση συμπλήρωσε 1,5 ολόκληρο χρόνο αδιαφορίας και αδράνειας:

 • Χωρίς ενέργειες, χωρίς κινητοποιήσεις και χωρίς καμιά προσπάθεια για να αξιοποιηθεί η μεγαλύτερη επιτυχία της προηγούμενης διοίκησης με τη σύνδεσή μας με την Ψυττάλεια.
 • Το σημαντικό αυτό θέμα ήρθε στο Δημ. Συμβούλιο μια φορά (!) (και αυτό μετά από απαίτηση της αντιπολίτευσης), ενώ την διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε ο Δήμαρχος δεν την συγκάλεσε ποτέ!
 • Σε σύσκεψη για την απόχετευση ακαθάρτων που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 30-11-2015 και όπου σηζητήθηκε το θέμα της αποχέτευσης των λυμάτων της Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού, ο Δήμαρχος δεν παρέστη καν !!!.
 • Στις 31 Μαρτίου 2016, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας, ανακοινώθηκε η «ανάκληση της απόφαση ένταξης του έργου και η απώλεια για το Δήμο μας της χρηματοδότησης των 78.000.000 ευρώ !.

Με όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος και η νέα διοίκηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη ματαίωση της Ψυτάλλειας και την απώλεια της χρηματοδότησης του έργου…!!!

Σήμερα ο Δήμος βρίσκεται στο πουθενά, χωρίς λύση, χωρίς πρόταση και προοπτική

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ:

 Η νέα διοίκηση οργάνωσε αγιασμό και εξέδωσε 6 δελτία τύπου,

αλλά 1,5 χρόνο μετά, το έργο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει !.

Σε δελτίο τύπο στις 24/10/2014 ο Δήμαρχος δήλωνε: «Το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας είναι πλέον γεγονός. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες περί του αντιθέτου»…

Στη συνέχεια ο Δήμος οργάνωσε τελετή αγιασμού (!), εξέδωσε άλλες 6 ανακοινώσεις με ανάλογες βαρύγδουπες δηλώσεις: «΄Ενα βήμα πριν την έναρξη του έργου…» κ.λ.π. αλλά, το έργο εδώ και 1,5 περίπου χρόνο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του έργου και την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει από την προηγούμενη διοίκηση του Σαρωνικού και της Κοινότητας Π. Φώκαιας, σταματάμε εδώ και περιμένουμε περισσότερη συνέπεια στη συνέχεια.

Screenshot_1576

 

ΘΕΑΤΡΟ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ:

 16.482 ευρώ για ένα βάψιμο ;

Χαρήκαμε όταν εδώ και καιρό ο Δήμαρχος διαφήμιζε ότι θα διαθέσει «20.000 ευρώ από ιδίους πόρους» για εργασίες στο θεατράκι της Π. Φώκαιας.

Αλλά όμως τι πραγματικά συνέβη;

 • Ο Δήμος συνέταξε και ενέκρινε τη σχετική μελέτη (44/2015), προϋπολογισμού 926 ευρώ, που περιελάμβανε 8 εργασίες (χρωματισμοί, τοποθέτηση πλακών, εφαρμογή αναστολέων διάβρωσης οπλισμού, πλήρωση ρωγμών κ.λ.π.)
 • Στη συνέχεια ανέθεσε απευθείας (!) το έργο: «Εργασίες συντήρησης και επισκευής στο θεατράκι της Παλ. Φώκαιας», και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση (ΑΔΑ: ΩΙ34Ω1Ξ-Ε0Ω) με τον ιδιώτη αξίας 482 ευρώ με Φ.Π.Α. !!!
 • Για λίγες ημέρες το μόνο που έγινε στο θεατράκι ήταν να βαφτούν οι κερκίδες.
 • Τέλος ο Δήμος εξέδωσε δελτίο τύπου και διαφήμιζε ότι: «οι εργασίες συντήρησης και επισκευής ολοκληρώθηκαν με ίδια χρηματοδότηση του Δήμου Σαρωνικού (δηλαδή των πολιτών του…), …και το θεατράκι της Π. Φώκαιας, με το νέο του πρόσωπο είναι πλέον έτοιμο να φιλοξενήσει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις…».

Σήμερα μετά την «ολοκλήρωση των εργασιών» οι πλάκες παραμένουν παγίδες, η πόρτα παραμένει σάπια και τρύπια, το παράθυρο παραμένει σπασμένο και καλυμμένο με μαύρη σακούλα!!!

Αυτή είναι η χρηστή οικονομική διοίκηση που διαφημίζει ο Δήμαρχος;

Μήπως οι αρμόδιοι οφείλουν κάποιες εξηγήσεις;

Screenshot_1577

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ:

 Οι μπουλντόζες του Δημάρχου χάσανε τον δρόμο..!!

Προεκλογικά ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί στην πλατεία της Π. Φώκαιας ότι «την επομένη της νίκης του θα πάρει τις μπουλντόζες και θα τα ξηλώσει όλα…»

Σήμερα, 1,5 χρόνο (!) μετά, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα !!!.

Και όχι μόνο δεν απαντάει στα έγγραφα των Συλλόγων (‘Ορμου Καταφυγή)  που αγωνιούν για το θέμα, αλλά και με την ψήφο και του Προέδρου και των συμβούλων της πλειοψηφίας από την Π. Φώκαια, ο Δήμος εισπράττει κιόλας το μίσθωμα από τη θαλάσσια εγκατάσταση !!!!

Αυτό σημαίνει συνέπεια!.

 

 

Categories