Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου

Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου μετά την αθέτηση της συμφωνίας από την ΕΠΟ στον ορισμό των βοηθών διαιτητών και του παρατηρητή, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κιτρινόμαυρων και εκατέρωθεν εμπρηστικές ανακοινώσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Σε αυτό το κλίμα η αστυνομία και η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας ζήτησαν την αναβολή του παιχνιδιού.
Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως “το Σάββατο 7/5/2016 και την Κυριακή 8/5/2016, θα διατεθεί από τις Υπηρεσίες μας, το σύνολο του προσωπικού αυτών, για τη λήψη Έντονων αστυνομικών μέτρων κατά της εξαγγελθείσες μαζικές κινητοποιήσεις – συναθροίσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς και άλλες συλλογικότητες, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου “Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – ρυθμίσεις φορολογίας, εισοδήματος και τυχερών παιγνίων”.

“Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την αντιπαλότητα που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων των αγωνιζόμενων ομάδων, ιδιαίτερα όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, υφίσταται αντικειμενική αδυναμία διάθεσης επαρκών αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης στην εγκατάσταση του ΟΑΚΑ και της ευρύτερης αστικής περιοχής, καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων για την ασφαλή μετάβαση αθλητικών αποστολών, διαιτητών και παρατηρητών στο Στάδιο ΟΑΚΑ, λόγω του ότι, όπως προαναφέρθηκε, το σύνολο των δυνάμεών μας θα διατεθεί στη λήψη μέτρων κατά τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις – συναθροίσεις”.

Σημειώνεται πως ο Σταύρος Κοντονής είχε δώσει διορία στην ΕΠΟ έως το μεσημέρι της Παρασκευής ώστε “να τηρηθεί η συμφωνία μεταξύ υπουργείου και ΕΠΟ και να διασφαλιστεί η ομαλή τέλεση του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας και η κοινωνική ειρήνη”. Ωστόσο η ΕΠΟ δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή και έτσι ο τελικός αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν ανταλλάξει ανακοινώσεις με ύβρεις αλλά και βαρύτατες καταγγελίες σχετικά με την εμπλοκή των διοικήσεων των δύο ομάδων σε ποινικές υποθέσεις.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ».

tvxs

Categories