Νέος διάδρομος περιφερειακά των Αλυκών που προσφέρεται για περπάτημα 4,0 km. video

Ένας νέος διάδρομος για περπάτημα μόλις περατώθηκε περιφερειακά του κτήματος των Αλυκών Αναβύσσου. Είναι ένα σημαντικό  “μικρό” έργο που δίνει λύση σε πολλούς κατοίκους της περιοχής που επιθυμούν η επιβάλλεται να περπατούν.

Το έργο κατασκευάστηκε με πόρους της ΑΜΔΚΕΣ, κόστισε περί τις 48000 ευρώ και ακολουθήθηκε, όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι, η προβλεπόμενη διαδικασία μελέτης και διαγωνισμού.

Το μήκος του είναι 2,8 χλμ και το πλάτος του είναι μεταξύ 1,5 και 2,0 μ, ανάλογα με την διαμόρφωση των ορίων του και στόχος είναι να υπάρξει και εμφύτευση θαμνοειδών φυτών κατά μήκος του διαδρόμου όπου αυτό είναι δυνατόν.

Το βασικό πλεονέκτημα εκτός της μοναδικότητάς του στη περιοχή είναι, όπως μας είπε ο Μανώλης Χαρίτος, εμπνευστής του έργου και Πρόεδρος της ΑΜΔΚΕΣ, ότι μπορεί να συνδυαστεί  και με τον υπάρχοντα πεζόδρομο που βρίσκεται παράλληλα με την παραλία Αλυκών καθώς και με τον διάδρομο δίπλα από την περίφραξη των Αλυκών επί της Λ.Καραμανλή και να αποτελέσει μία “κλειστή” κυκλική διαδρομή μήκους 4,0 χμ με αρχή και τέλος το ίδιο σημείο (Pizza Roma)

Στο πεντάλεπτο  video που ακολουθεί καταγράφεται ολόκληρη η διαδρομή των 4,0 χμ. για την οποία με γρήγορο  βάδισμα απαιτούνται περίπου 35 λεπτά.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να παρουσιάσουμε και άλλα τέτοια σημαντικά “μικρά έργα” και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας

 

ΑΛΥΚΕΣ 5

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories