Αποδίδονται 200.000 ευρώ για χρέος της Κοινότητας Π.Φώκαιας, μετά από 12 χρόνια!!

Δημοσιεύουμε ανάρτηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, που συνοδεύεται από επίσημες αποφάσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με τις οποίες ο Δήμος Σαρωνικού εξαναγκάζεται, κατόπιν δικαστικής απόφασης, στην καταβολή χρέους 200.000 ευρώ σε προμηθευτή για εξόφληση τιμολογίων της πρώην Κοινότητας Αναβύσσου κατά την περίοδο 2002-2006!

Ο Προμηθευτής για τα έτη της περιόδου 2002-2006, κατέθεσε αγωγή το 2007 με οικονομική απαίτηση 195.935 ευρώ. Μετά από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις, εφέσεις κλπ, στις 12/12/15 επιδόθηκε τελεσίδικη απόφαση στον Δήμο Σαρωνικού για την καταβολή 200.000 ευρώ στον προμηθευτή, ποσό το οποίο προήλθε κατόπιν προηγηθείσας διαβούλευσης περί παραίτησης του προμηθευτή από τους τόκους. Η Οικονομική επιτροπή στις 19/4/16 εξέδωσε τη σχετική απόφαση συμμόρφωσης με τις Δικαστικές Αποφάσεις.

Σε ότι αφορά το ερώτημα “που θα βρει ο Δήμος Σαρωνικού τα χρήματα”, η αυτονόητη απάντηση για κάθε δημότη είναι απλή.

Μα φυσικά να πληρώσουν οι τότε Διοικούντες!!. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!

Δείτε το δημοσίευμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ με τους σχετικούς προβληματισμούς και ερωτήματα με την υπενθύμιση ότι το χρέος δημιουργήθηκε επι Προεδρίας Δ.Φιλίππου και η μετέπειτα διοίκηση του Μ.Τσαλικίδη αρνήθηκε την πληρωμή του με υπόδειξη των ορκωτών Λογιστών που διενήργησαν έλεγχο στα οικονομικά της Κοινότητας.


ΗΘΙΚΟ θέμα (μόνο;;;) αξίας 2 0 0 . 0 0 0 € στο Δήμο Σαρωνικού!!!

(Αφορά “αμαρτίες” της πρώην κοινότητας Π.Φώκαιας)

Η απόφαση…

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σαρωνικού αποφάσισε πρόσφατα (στις 19-4-16), με τις ψήφους μόνο της συμπολίτευσης (αφού η αντιπολίτευση απουσίαζε), την καταβολή ποσού 200.000€ σε επιχειρηματία της περιοχής (προμηθευτή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού), για την εξόφληση παλιάς οφειλής (ετών 2004, 2005 & κυρίως 2006) της πρώην Κοινότητας Π.Φώκαιας, που αφορούσε προμήθεια ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Είχε προηγηθεί η κρίσιμη απόφαση της ίδιας επιτροπής στις 18-1-16, περί μη άσκησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου Αθήνας, με την οποία καλείται ο Δήμος στην καταβολή του εν λόγω ποσού.

Αλήθεια, γιατί όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απουσίαζαν και από τις δύο συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος; Αν ναι, θα γνωστοποιηθεί;

Ιστορικό…

Οι τότε αρμόδιοι της πρώην Κονότητας Π.Φώκαιας είχαν αρνηθεί την πληρωμή της οφειλής, ισχυριζόμενοι ότι ουδέποτε είχαν παραγγείλει ή παραλάβει από τον επιχειρηματία τα συγκεκριμένα είδη!!!

Όπως ήταν επόμενο, ακολούθησαν δικαστικοί αγώνες, μέχρι που φθάσαμε στην πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι κοινοτάρχης της Π.Φώκαιας το διάστημα 2002-2006 ήταν ο κ.Δ.Φιλίππου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο κ.Μ.Τσαλικίδης (ο οποίος στη συνέχεια εξελέγη κοινοτάρχης στις εκλογές του 2006).

Ως άνθρωποι με κοινή λογική, συμπεραίνουμε ότι για να αποφασιστεί τελικά η καταβολή του ποσού των 200.000€, και
να μη συνεχισθούν οι νομικές διαδικασίες, σημαίνει ότι είχε δίκιο ο επιχειρηματίας και όχι η πρώην Κοινότητα Π.Φώκαιας…
Άρα, αδίκως ταλαιπωρήθηκε ο άνθρωπος τόσα χρόνια με δικαστικούς αγώνες…!!!

Όλα αυτά τα χρόνια όμως, οι αρμόδιοι της πρώην Κοινότητας Π.Φώκαιας αρνούνταν την πληρωμή, επικαλούμενοι τη μη ύπαρξη σχετικής κοινοτικής απόφασης, τη μη ύπαρξη οποιουδήποτε πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής των εν λόγω υλικών και πολλά ακόμη επιχειρήματα!!!

Ερωτήματα…

*** Αναρωτιέται κανείς, τι άλλαξε από τότε; Δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί; Άραγε, θα αναζητηθούν ευθύνες, τουλάχιστον “ηθικές”;

*** Θα ζητήσει κανείς συγνώμη από τον επιχειρηματία, αφού (σύμφωνα με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής), φαίνεται ότι είχε δίκιο…

*** Πού θα βρεθούν τα 200.000€, τη στιγμή που λέγεται πως δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την κάλυψη βασικών αναγκών των δημοτών;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στις δύο συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, τις σχετικές με το θέμα, παρόντες (και που ψήφισαν θετικά) ήταν οι:
Γ.Σωφρόνης (πρόεδρος), Στ.Γκίνης, Β.Μπούτσης & Εμμ.Χαρίτος.

Και από τις δύο συνεδριάσεις απουσίαζαν οι:
Π.Γεωργοπούλου, Σ.Μακροδημήτρης & Α.Πέγκας (οι δύο τελευταίοι είναι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης).

Δείτε το ιστορικό

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%986%CE%A9%CE%A91%CE%9E-%CE%94%CE%A4%CE%95?inline=true

Και εδώ την απόφαση:

https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A9%CE%A5%CE%96%CE%98%CE%A91%C…

Πηγή “Δίκτυο Σαρωνικού”

Categories