Το Δημοτικό Συμβούλιο της 9/5/16. Video-πίνακας αποφάσεων

ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΛΑΚΟΣ

Με 18 θετικές ψήφους και 3 λευκά, ο Νίκος Βολάκος, αν και απών, εξελέγη Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Κατσούλη.

Με κολακευτικά λόγια ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης και ο Αντιδήμαρχος Σάββας Γκέραλης εξήραν το ήθος του Δημήτρη Κατσουλη και τη συμβολή του στην ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, καθ όλη τη διάρκεια που ασκούσε τα καθήκοντα του Γραμματέα.

Δείτε αποσπάσματα από την ψηφοφορία της εκλογής του Ν.Βολάκου


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

Με ερώτηση αυτή τη φορά του Συμβούλου της πλειοψηφίας Αντ.Μποστανίτη στη χθεσινή (9/5/16) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επανήλθε το ζήτημα της κοπής των δέντρων στη Σαρωνίδα.

Ο Αντώνης Μποστανίτης εκτός άλλων, ρώτησε γιατί δεν έγινε μήνυση από τον Δήμο σε συγκεκριμένα πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν όφελος από τη κοπή των δέντρων. Μετά τις απαντήσεις του Δημάρχου και κατά την εξέλιξη της συζήτησης, μετά από ερώτηση του Μανώλη Τσαλικίδη, έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Σαρωνικού δεν έχει υποβάλλει ακόμα μήνυση κατ’ αγνώστων παρά μόνο καταγγελία στο Δασαρχείο, με αποτέλεσμα την έντονη κριτική του Αρχηγού της Μείζονος Μειοψηφίας.

Δείτε το σχετικό video .

Σχετικές αναρτήσεις με το θέμα.

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΡΩΝΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ?

Η ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 20/4/16

Δ.Τ. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ Π.ΦΩΚΑΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Μεταξύ των ερωτήσεων της Αγγελικής Ράπτη στο χθεσινό συμβούλιο της 9/5/16, τέθηκε στο σύνολό του το ζήτημα της λειτουργίας των Καντινών στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού προκαλώντας την δέσμευση του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για ειδική συνεδρίαση με θέμα την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των Καντινών. Παρόμοιο ζήτημα έθεσε και ο Δ. Κατσούλης απευθυνόμενος με ερώτησή του στον Πρόεδρο της ΑΜΔΚΕΣ Μανώλη Χαρίτο.

Ο Αντρέας Κωνσταντέλλος όμως, έθεσε και ειδικότερο θέμα για κατασκευές που βρίσκονται σε εξέλιξη από Κατάστημα (παλαιό Blue Deep) στην Π Φώκαια, που βρίσκονται κάτω από τον δρόμο δημιουργώντας στην παραλία και αντίστοιχο Κιόσκι-Καντίνα. Κατά τη γνώμη του Α. Κωνσταντέλλου οι κατασκευές που γίνονται είναι εντελώς παράνομες.

Πάντως ο Πρόεδρος της ΔΚ Π Φώκαιας δήλωσε ότι η παραχώρηση της Κοινότητας στην επιχείρηση αφορά σε 705μ2. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε επέκταση έχει γίνει πέραν της παραχώρησης θα επανέλθει στην αρχική μορφή ακόμα και αν πρόκειται για τους Φοίνικες που έχουν φυτευτεί χωρίς άδεια από τον επιχειρηματία.

Δείτε το σχετικό video με όλη τη συζήτηση από την χθεσινή συνεδρίαση. Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο παρά μόνο τις φωτογραφίες που τραβήξαμε σήμερα το απόγευμα 10/5/16, στις 6.30μμ -την ώρα της διαμόρφωσης του εδάφους, χωρίς να χαρακτηρίζουμε ως παράνομη η όχι την κατασκευή πριν οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφανθούν.


ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ

1.Λήψη απόφασης περί αδυναµίας εκτέλεσης υπηρεσίας «Εργασίες συλλογής µεταφοράς και διαχείρισης φυτικών αποβλήτων από προσωρινούς χώρους συγκέντρωσης των ∆.Ε. Αναβύσσου, Π. Φώκαιας και Σαρωνίδας του ∆ήµου Σαρωνικού.  Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αποφασίζει: 1. Αποδέχεται ΟΜΟΦΩΝΑ το κατεπείγον του θέµατος. 2. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ πιστοποιεί την αδυναµία εκτέλεσης της υπηρεσίας «Εργασίες συλλογής µεταφοράς και διαχείρισης φυτικών αποβλήτων από προσωρινούς χώρους συγκέντρωσης των ∆.Ε. Αναβύσσου, Π. Φώκαιας και Σαρωνίδας του ∆ήµου Σαρωνικού»

2o (ΕΗ∆) Λήψη απόφασης περί αδυναµίας εκτέλεσης υπηρεσίας «Εργασίες συλλογής µεταφοράς και διαχείρισης φυτικών αποβλήτων από προσωρινούς χώρους συγκέντρωσης των ∆.Ε. Καλυβίων και Κουβαρά του ∆ήµου Σαρωνικού» Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αποφασίζει: 1. Αποδέχεται ΟΜΟΦΩΝΑ το κατεπείγον του θέµατος. 2. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ πιστοποιεί την αδυναµία εκτέλεσης της υπηρεσίας «Εργασίες συλλογής µεταφοράς και διαχείρισης φυτικών αποβλήτων από προσωρινούς χώρους συγκέντρωσης των ∆.Ε. Καλυβίων και Κουβαρά του ∆ήµου Σαρωνικού»

3o (ΕΗΔ) Αποδοχή χρηµατοδότησης ποσού 32.836,01€ από τις Κτιριακές Υποδοµές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ ΑΕ) µέσω του Υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών & ∆ικτύων για το έργο «Κατασκευή 2ου 12θέσιου ∆ηµοτικού & 2ου Νηπιαγωγείου (περιοχή Βλάχικα) Αναβύσσου» 101 Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει: 1. Αποδέχεται το κατεπείγον του θέµατος. 2. Αποδέχεται χρηµατοδότηση ποσού 32.836,01€ από τις Κτιριακές Υποδοµές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ ΑΕ) µέσω του Υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών & ∆ικτύων για το έργο «Κατασκευή 2ου 12θέσιου ∆ηµοτικού & 2ου Νηπιαγωγείου (περιοχή Βλάχικα) Αναβύσσου», σύµφωνα µε την εισήγηση του Τµήµατος Προϋπολογισµού- Λογιστηρίου και Προµηθειών

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016.  Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει: 1. Αποδέχεται το κατεπείγον του θέµατος. 2. Τροποποιεί το Τεχνικό Πρόγραµµα του ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016, σύµφωνα µε την εισήγηση της ∆/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.


ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Αναµόρφωση (3η) προϋπολογισµού ∆ήµου Σαρωνικού οικονοµικού έτους 2016.  Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αναµορφώνει τον Προϋπολογισµό του ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016, σύµφωνα µε την 112/2016 απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής.

Αποδοχή χρηµατοδότησης ποσού 166.359,96 € από το Εθνικό Τµήµα του προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων για το έργο “κατασκευή βρεφονηπιακού σταθµού στην κοινότητα Κουβαρά”. Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχεται χρηµατοδότηση ποσού 166.359,96 € από το Εθνικό Τµήµα του προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων για το έργο “Κατασκευή Βρεφονηπιακού σταθµού στην κοινότητα Κουβαρά”, σύµφωνα µε την εισήγηση του Τµήµατος Προϋπολογισµού- Λογιστηρίου και Προµηθειών.

Αποδοχή χρηµατοδότησης ποσού 15.883,74 € από το Εθνικό Τµήµα του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων για το έργο “Συνδέσεις υφισταµένων παροχών µε νέα δίκτυα ύδρευσης ∆.Ε. Καλυβίων” και ορισµός εκπροσώπου & διαχειριστή του ∆ήµου στην Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά µε το έργο.  Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχεται χρηµατοδότηση ποσού 15.883,74 € από το Εθνικό Τµήµα του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων για το έργο “Συνδέσεις υφισταµένων παροχών µε νέα δίκτυα ύδρευσης ∆.Ε. Καλυβίων”, σύµφωνα µε την εισήγηση του Τµήµατος Προϋπολογισµού- Λογιστηρίου και Προµηθειών και ορίζει εκπρόσωπο & διαχειριστή του ∆ήµου στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά µε το έργο, την Ειδική Ταµία του ∆ήµου, κα Γάτσια Γεωργία.

Αποδοχή και κατανοµή χρηµατοδότησης ποσού 43.430,00 € από το ΥΠ.ΕΣ της β’ κατανοµής ΚΑΠ έτους 2016 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Σχολείων αρµοδιότητας ∆ήµου Σαρωνικού και για καταβολή αποζηµίωσης σε σχολικούς τροχονόµους. Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχεται χρηµατοδότηση ποσού 43.430,00€ από το ΥΠΕΣ της β΄ κατανοµής ΚΑΠ έτους 2016 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων αρµοδιότητας ∆ήµου Σαρωνικού και για καταβολή αποζηµίωσης σε σχολικούς τροχονόµους, σύµφωνα µε την εισήγηση του Τµήµατος Προϋπολογισµού- Λογιστηρίου και Προµηθειών και κατανέµει στις Σχολικές Επιτροπές ως εξής: Α/βάθµια Σχολική Επιτροπή 60% Β/βάθµια Σχολική Επιτροπή 40%

Παρουσίαση και έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων Α΄ τριµήνου του προϋπολογισµού του ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016. 107 Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εγκρίνει την έκθεση εσόδων-εξόδων Α΄ τριµήνου του προϋπολογισµού του ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016, σύµφωνα µε την 113/2016 απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής

Screenshot_1601

Έγκριση διενέργειας διαγωνισµού για την «∆ιεκπεραίωση εργασιών τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισµάτων». 108 Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει τη διενέργεια διαγωνισµού για την «∆ιεκπεραίωση εργασιών τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισµάτων», σύµφωνα µε την εισήγηση του Τµήµατος Προϋπολογισµού- Λογιστηρίου και Προµηθειών, κατόπιν βεβαίωση αδυναµίας εκτέλεσης της εν λόγω υπηρεσίας, από την ∆/νση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

Λήψη απόφασης περί αγοράς τεσσάρων (4) καινούργιων αυτοκινήτων (ανοικτά ηµιφορτηγά) για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας (η εν λόγω προµήθεια θα γίνει µε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισµό). 109 Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει την αγορά τεσσάρων (4) καινούργιων αυτοκινήτων (ανοικτά ηµιφορτηγά) για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας (η εν λόγω προµήθεια θα γίνει µε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισµό).

Αναµόρφωση προϋπολογισµού (2 η) Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016. 110 Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνει την 2 η Αναµόρφωση του Προϋπολογισµού της Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016, σύµφωνα µε την 30/2016 απόφασή της

Αναµόρφωση προϋπολογισµού (3 η) Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016. 111 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

Categories