Στην αρχική της μορφή η παραλία Αγ.Νικολάου Αναβύσσου – video- Απάντηση της ΑΔΜΚΕΣ

Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματός μας για την άμμο που είχε συγκεντρωθεί, στην παραλία Αγ. Νικολάου Αναβύσσου,  χθες βράδυ (20/5/16) επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΑΔΜΚΕΣ Μανώλη Χαρίτο για να ζητήσουμε περαιτέρω διευκρινήσεις για τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ μας δήλωσε ότι όλες αυτές οι ενέργειες είναι στα πλαίσια καθαρισμού των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού και πως σήμερα το πρωί θα προέβαινε σε αποκατάσταση της μορφής της παραλίας του Αγ. Νικολάου. Σε ότι αφορά το λιμανάκι στο 38,5 χλμ μας είπε πως θα απαντήσει συνολικά με Δελτίο Τύπου, σήμερα 21/5, όπως και έγινε.

Πράγματι, το μεσημέρι που επισκεφθήκαμε τα δύο επίμαχα σημεία (παραλία Αγ.Νικολάου και 38,5 χλμ) διαπιστώσαμε ότι στην μεν πρώτη περίπτωση η άμμος είχε στρωθεί στο χώρο απ όπου συγκεντρώθηκε, ενώ στο λιμανάκι δεν υπήρχε κάποια συνέχιση διαμόρφωσης στην παραλία.

Στην παραλία Αγ.Νικολάου συναντήσαμε και τους Γ. Τζιβίλογλου και Ανδρ. Κωνσταντέλλο που ήταν εκεί για να δουν την εξέλιξη της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ήταν αυτός που είχε αναλάβει την διερεύνηση του θέματος μετά από καταγγελίες δημοτών.

Στο Δελτίο Τύπου που λάβαμε αργότερα, στις εργασίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών είναι και η Γ’, όπου περιγράφεται η προμήθεια και τοποθέτηση άμμου θαλάσσης για την ασφαλέστερη πρόσβαση των λουομένων , χωρίς να δίδονται άλλες λεπτομέρειες.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΔΜΚΕΣ καθώς και το video του paraktios.gr, μετά τη χθεσινή και σημερινή επίσκεψη στους επίμαχους χώρους.

Πάντως, κατά τη γνώμη μας, το σίγουρο είναι ότι στο λιμανάκι του 38,5 χλμ δεν θα επιχειρηθεί άλλη μεταβολή και παρότι φαίνεται δύσκολο να αφαιρεθούν τα φερτά υλικά, την αποκατάσταση θα την κάνει η ίδια η φύση και θα το επαναφέρει στην προηγούμενη αυθεντική μορφή.

ΔEΛTIO TYΠOY ΑΔΜΚΕΣ

OΠΩΣ KAΘE XPONO ΛIΓO ΠPIN THN ENAPΞH THΣ ΘEPINHΣ ΠEPIOΔOY ETΣI KAI ΦETOΣ ΔIEΞAΓETAI KAΘAPIΣMOΣ TΩN ΠAPAΛIΩN TOY ΔHMOY ΣAPΩNIKOY.

ΣTO ΠΛAIΣIO AYTO ΠEPIΛAMBANONTAI EPΓAΣIEΣ

A. AΠOMAKPYNΣHΣ ΦEPTΩN YΛIKΩN KAI ΦYKIΩN.

B. ΦPEZAPIΣMATOΣ, KOΣKINIΣMATOΣ THΣ AMMOY.

Γ.ΠPOMHΘEIA KAI TOΠOΘETHΣH AMMOY ΘAΛAΣΣHΣ ΓIA THN AΣΦAΛEΣTEPH ΠPOΣBAΣH TΩN ΛOYOMENΩN ΣTH ΘAΛAΣΣA.

O KAΘAPIΣMOΣ TΩN ΠAPAΛIΩN ME AΠOΛYTO ΣEBAΣMO ΣTO ΠEPIBAΛΛON OΛOKΛHPΩNETAI TIΣ EΠOMENEΣ MEPEΣ.

EYXOMAΣTE OI ΔHMOTEΣ KAI OI EΠIΣKEΠTEΣ NA AΠOΛAYΣOYN TIΣ ΠAPAΛIEΣ MAΣ KAI NA TIΣ ΔIATHPHΣOYN KAΘAPEΣ.

AΔMKEΣ

Γιώργος Τζιβίλογλου και Αντρέας Κωνσταντέλλος

Γιώργος Τζιβίλογλου και Αντρέας Κωνσταντέλλος κατά την επίσκεψή τους την 21/5

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του paraktios, πατώντας ΕΔΩ

 

 

Categories