ΟΛΟΙ εναντίον ενός στο Συμβούλιο της ΔΚ Φώκαιας για τις Καντίνες. Τσαλικίδης και Ράπτη εντείνουν τις αντιδράσεις τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Π ΦΩΚΑΙΑΣ 25 2 16.Still001Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Π.Φώκαιας Νάσος Παπουτσής όταν στη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της 25/5 , βρέθηκε απέναντι σε “απρόσκλητο” κοινό που απαρτίζονταν από τους δύο επικεφαλής της Μειοψηφίας , Μανώλη Τσαλικίδη και Αγγελική Ράπτη καθώς και διαμαρτυρόμενους δημότες σχετικά με δύο Καντίνες που λειτουργούν στη περιοχή ευθύνης της ΔΚ για τις οποίες θεωρούν ότι δεν υπάρχουν οι νόμιμες προυποθέσεις λειτουργίας τους και μάλιστα χωρίς την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΔΚ, εκτός του ότι εισέπραξε τα “πυρά” των παρισταμένων και των μελών της μειοψηφίας του Συμβουλίου του (Γ.Τσούνης και Μ. Αντωνίου) δεν είχε και καμία άλλη υποστήριξη καθώς οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας κκ Μενεγάκης και Φιλίππου δεν προσήλθαν, όπως δεν προσήλθε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Μπουκουβάλας ο οποίος συνήθως είναι παρών στις συνεδριάσεις. Χαρακτηριστικό της πίεσης που δημιουργήθηκε είναι η αποχώρηση από το συμβούλιο του κου Τσούνη ο οποίος όμως δεν διευκρίνισε αν παραιτείται η επρόκειτο περί αποχώρησης διαμαρτυρίας.

Screenshot_1702-1024x573Αιτία της σύρραξης κατ αρχήν η καντίνα του κου Δαή που από πέρσι βρίσκεται στο προσκήνιο των αντιδράσεων με αποκορύφωμα την πρόσφατη (χθεσινή) ηλεκτροδότησή της που είναι σε εξέλιξη. Για την συγκεκριμένη καντίνα είχαμε αναφερθεί σε περσινό ρεπορτάζ  όπως και σε πρόσφατο άρθρο μας φέτος.

Στη περσινή φωτό η καντίνα φαίνεται να βρίσκεται σε άλλη θέση απ αυτή που είναι σήμερα, η οποία είναι κάτω από τα δέντρα που φαίνονται στο βάθος. Για τη συγκεκριμένη καντίνα υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση από την Δ.Κοινότητα η οποία όμως δεν ελήφθη υπ όψιν και αδειοδοτήθηκε από την ΑΔΜΚΕΣ η τον Δήμο. Ο Μανώλης Τσαλικίδης όπως θα δείτε στο video, αναφέρθηκε στο ιστορικό των αποφάσεων και των γνωμοδοτήσεων για τη συγκεκριμένη καντίνα καθώς και στην αλληλογραφία που είχε με τον Δήμο όταν ζήτησε περισσότερα στοιχεία.

Επίσης ούτε και για τη νέα καντίνα στο Θυμάρι υπάρχει γνωμοδότηση σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Τσούνη που μπορείτε να δείτε στο video.

Η άλλη καντίνα (EMIRES) η οποία συγκεντρώνει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, είναι το δεύτερο σημείο τριβής, καθώς το ιστορικό της -αν και νεώτερη- είναι λίγο περίπλοκο. Σχετική συζήτηση και καταγγελίες από τον κο Κωνσταντέλλο, είχαν γίνει σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε ΕΔΩ).

Ο κος Κωνσταντέλλος μίλησε για παρανομίες που βγάζουν μάτια, όμως αυτό δεν έχει στοιχειοθετηθεί επαρκώς αφού η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι υπάρχει άδεια από την Πολεοδομία για εργασίες μικρής έκτασης και το μόνο παράνομο που υπάρχει είναι η υπέρβαση  κατά 190 μ2 σε σχέση με την έκταση που ο Δήμος Σαρωνικού παραχώρησε. Γι αυτή την υπέρβαση, όπως είπε ο κος Παπουτσής, ο Δήμος Σαρωνικού θα του επιβάλλει πληρωμή επιπρόσθετου ενοικίου.

Σε ότι αφορά την μικρή καντίνα-κιόσκι η οποία προυπήρχε  από τον παλαιότερο ενοικιαστή (blue deep) και μεταφέρθηκε από τον καινούργιο (emires) σε νέα θέση, βρίσκεται σε έδαφος της (ΕΤΑΔ)!! η οποία ενοικιάζει κάθε χρόνο το συγκεκριμένο χώρο.

Επιπλέον καθώς γράφονταν αυτές οι γραμμές, λάβαμε e-mail από αναγνώστρια η οποία μας ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 26/5, στις 10.30  εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, υπόθεση κατά την οποία ο κος Ελευθεράκης (ο προηγούμενος ενοικιαστής του blue deep) έχει στραφεί εναντίον του σημερινού ιδιοκτήτη (emires) για τη χρήση του κιοσκιού το οποίο είχε κατασκευαστεί από το blue deep και ανακαινίστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη. Στο φάκελο της υπόθεσης βρίσκονται και οι τίτλοι ιδιοκτησίας του κου Ελευθεράκη, σε ότι αφορά το κιόσκ

Σε όλη αυτή την κατάσταση η Αγγελική Ράπτη και η Μ.Αντωνίου, αντιπρότειναν στον Πρόεδρο Νάσο Παπουτσή, αφού δεν μπορεί με άλλο τρόπο να αντισταθεί στις αποφάσεις του Δήμου, να συγκαλέσει ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ για να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας. Σε αυτή τη πρόταση ο κος Παπουτσής δεν έφερε αντίρρηση, όμως επιφυλάχτηκε να απαντήσει. Σε αυτό το σημείο έληξε και η συνάντηση χωρίς να γίνει η συνεδρίαση του Συμβουλίου γιατί δεν υπήρχε απαρτία.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν και στον Δήμαρχο κατά τη σημερινή συνέντευξη με τον Paraktios, ώστε να έχουμε επίσημη πληροφόρηση στα ζητήματα που τέθηκαν.

Δείτε το video με αποσπάσματα από τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Π Φώκαιας στο περιθώριο του Συμβουλίου που τελικά δεν έγινε λόγω μη απαρτίας.

Categories