ΑΛΜΥΡΙΚΙΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ. Αναβάλλουν οι πολίτες την δενδροφύτευση. Αναμένουν την ημερομηνία από τον Δήμο Σαρωνικού.

Η ομάδα πολιτών που ανέλαβε τη πρωτοβουλία δενδροφύτευσης αρμυρικιών για τις 5/6/16, μετά τις επιστολές που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα μας και κατόπιν της τελευταίας απάντησης του Δημάρχου Σαρωνικού πως ο Δήμος αναλαμβάνει πλήρως την δενδροφύτευση, με ανακοίνωσή της ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ  τη δική της δράση και αναμένει από την Δημοτική Αρχή, την αναγγελία ημερομηνίας δενδροφύτευσης.

Η Ανακοίνωση των πολιτών. 

Σαρωνίδα 29/05/2016

Κυρίες, Κύριοι,

Σχετικά με το θέμα της παράνομης και απαράδεκτης εκρίζωσης αιωνόβιων αρμυρικιών στην κεντρική παραλία Σαρωνίδας, απέναντι από το μαγαζί που εξυπηρετεί την πισίνα, ο Δήμος έστειλε επιστολή με την οποία ενημερώνει ότι αναλαμβάνει πλήρως την φύτευση των αρμυρικιών «ύψους τεσσάρων – πέντε μέτρων», την προμήθεια των οποίων έχει ήδη εξασφαλίσει.

Δεδομένου ότι με προηγούμενη επιστολή του, ο Δήμος αποδέχθηκε την δωρεά των αρμυρικιών από συμπολίτη μας, ζητώντας του να συνεννοηθούν για το χρόνο φύτευσης προκειμένου να συμμετέχει με τα απαραίτητα μηχανήματα,  πολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια αποκατάστασης, συνέταξαν ή υπέγραψαν την από 25/05/2016 επιστολή που δημοσιεύθηκε στον PARAKTIOS.GR και καλούσε όσους πολίτες επιθυμούσαν, αλλά και το Δήμο, να συμμετάσχουν την Κυριακή 5/6/2016, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στην φύτευση των δέντρων «ώστε να αποκατασταθεί, η αισθητική, λειτουργική, αλλά και ηθική πλευρά του ζητήματος».

Με την τελευταία εξέλιξη όπου ο Δήμος ανέλαβε πλήρως την φύτευση, χωρίς όμως να ορίσει το χρόνο που θα προβεί σε αυτή την ενέργεια, οι υπογράφοντες το προηγούμενο κάλεσμα για φύτευση την Κυριακή 5/6/2016 ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι δεν ισχύει και ότι αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση του Δήμου για το χρόνο φύτευσης, το βαθμό της αποκατάστασης, τη φροντίδα να επιτύχει, και τελικά αναμένουμε την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ότι δεν θα συνεχιστεί η δράση του «αγνώστου» εγκληματία όχι μόνο στα καινούρια αλλά και στα διπλανά δέντρα.

Το κείμενο υπογράφουν πολίτες της περιοχής μας, η λίστα των οποίων για πρακτικούς λόγους δεν επισυνάπτεται, μια και διευρύνεται συνεχώς .

Συγχαρητήρια στους συλλόγους που εκδήλωσαν την πρόθεση να συνδράμουν οικονομικά, έστω και με συμβολικά ποσά, αποδεικνύοντας ότι το κοινωνικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι υπαρκτό!

Η συλλογική και συγκροτημένη αντιμετώπιση εκ μέρους των πολιτών, εγκληματικών προς την κοινωνία μας ενεργειών, είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο.

Σας υπενθυμίζουμε την αλληλογραφία

Screenshot_1650 img011

img012

 

Categories