Η φύτευση των αλμυρικιών στην παραλία Σαρωνίδας. video -φωτο

Υπό την εποπτεία του Δημάρχου Γ. Σωφρόνη και με παρόντες  Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας, πραγματοποιήθηκε η φύτευση 5 αρμυρικιών στη θέση αυτών που κόπηκαν στις 20/4/16  από ασυνείδητους “συμπολίτες μας” (?).

Η εντελώς ακατάλληλη ημέρα και εργάσιμη ώρα, ίσως ήταν η αιτία που δεν υπήρξε ανταπόκριση στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για να δοθεί ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση -όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος- ότι ο Δήμος είναι απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους κακόβουλη πράξη.

Και τα σχολεία επίσης δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, με εξαίρεση την ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου του οποίου οι μαθητές προσήλθαν συνοδευόμενοι από τον Μ. Χαρίτο (υπό την ιδιότητα του Δασκάλου) και από δύο ακόμα δασκάλους.

Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη, γιατί επέλεξε αυτή την ημέρα και ώρα καθώς όλος ο κόσμος εργάζεται και θα ήταν αδύνατο να παρευρεθεί, έστω και συμβολικά. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες με τα μηχανήματα και φορτηγά του Δήμου να κυκλοφορούν εν μέσω των λουομένων.

Απόντες και οι Σύλλογοι η εκπρόσωποι Συλλόγων με εξαίρεση τον κο Βόγγολη, τον εκπρόσωπο του ΚΑΠΗ Σαρωνίδας,κο Περικλή Αναγνώστου και την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος κα Πιπίτσα Γαλανού.

Ο Γιώργος Σωφρόνης μίλησε στους μαθητές , τους εξήγησε τη σημασία της σημερινής φύτευσης και τους ευχαρίστησε για τη παρουσία τους. Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία φύτευσης με τον Δήμαρχο – συμβολικά- να βοηθάει.

Η Φύτευση των αλμυρικιων έδωσε την ευκαιρία και για εκτεταμένο καθαρισμό της παραλίας. Ευχόμαστε, να μην υπάρξει στο μέλλον τέτοια θλιβερή  ευκαιρία για καθαρισμό.

Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τη θλίψη αλλά και παράλληλα και την οργή μας για την ασυνειδησία αυτών που εκτός από το έγκλημα της κοπής των δέντρων που διέπραξαν, χάραξαν σε βάθος  και ένα από τα εναπομείναντα αλμυρίκια, όπως φαίνεται στη φωτο.

δείτε φωτό πατώντας ΕΔΩ

Categories