Σοβαρότατα προβλήματα επιφέρουν στη Πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Λαγονησίου, οι απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ

Το πιο σοβαρό ζήτημα που κυριάρχησε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν αυτό που αφορούσε στην ακύρωση-επίσημα ακόμα δεν έχει συντελεστεί- της Μεμονωμένης Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Παραλίας στην Λ.Καλυβίων

Μεγάλα προβλήματα – που ακόμα δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν – δημιουργούνται αν εφαρμοστούν τελικά  οι 2 αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν 2 συμπολίτες μας και καταπέσει η Μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου που αφορά 800 ιδιοκτησίες με πρόσωπο στη Λ.Καλυβίων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι- μηχανικοί δεν είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε  να δώσει εξουσιοδότηση στον μελετητή του έργου κο Κατσάνο να κάνει ανασύνταξη σε όσα -λίγα-σημεία επιδέχονται αλλάγής κατόπιν προηγούμενη συνεννόησης με την Περιφέρεια.

Οι προσφυγές που είχαν γίνει και δικαιώθηκαν οι 2 ιδιοκτήτες αφορούσαν διαφορετικούς λόγους αντίστοιχα.

  1. Στην πρώτη περίπτωση ο συνδημότης που προσέφυγε, είχε ακίνητο περίπου 400μ2 αλλά ήταν και ιδιοκτήτης και σε άλλο σημείο, όπου η πράξη εφαρμογής του έλεγε πως θα αποζημιωθεί όταν τελειώσει η υπόλοιπη πράξη εφαρμογής και έτσι δεν τον αποζημίωσε ούτε σε γη ούτε και σε χρήμα.
  2. Η δεύτερη προσφυγή  αφορούσε σε ιδιοκτήτη που είχε υφιστάμενη οικία και δεν ήθελε να συνενωθεί με κάποιον γείτονά του και ήθελε να παραμείνει μεμονωμένος βασιζόμενος σε άρθρα του Ν1337.

Στο VIDEO που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε σε λίγα λεπτά τη σοβαρότητα του θέματος, από τη μεγάλη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1/6/16

Μπορείτε να δείτε όλη τη συζήτηση για την Πράξη εφαρμογής, πατώντας ΕΔΩ

Categories