Άμεση λύση στο ζήτημα λακκουβών και έναρξη επίστρωσης της Γαλάζιας Ακτής

Αλλάζει εντελώς η διαδικασία  για την επισκευή του οδικού δικτύου  στον Δήμο Σαρωνικού, όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1/6/16.

Στο εξής το κλείσιμο των λακκουβών θα γίνεται από  τις ειδικευμένες προς τούτο Εταιρείες Οδικών έργων και όχι από το εργατικό προσωπικό του Δήμου.

Μέχρι τώρα, η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς ο Δήμος  προμηθεύονταν ασφαλτόμιγμα και το μοίραζε στις Δημοτικές Κοινότητες οι οποίες το χρησιμοποιούσαν και επισκεύαζαν το οδικό δίκτυο μέσω του εργατικού προσωπικού. Πέρσι και πρόπερσι είχε διατεθεί συνολικά το ποσό των 20000 ευρω (με φπα ) για κάθε χρονιά.

Φέτος θα διατεθούν 74.000 ευρώ με ΦΠΑ και μέσω διαγωνισμού θα ανατεθεί το έργο σε Εταιρεία Οδοποιίας η οποία θα προβαίνει σε άμεση επισκευή σύμφωνα με τις υποδείξεις των Δημοτικών Κοινοτήτων οι οποίες -όπως δηλώθηκε- κρατούν μητρώο επισκευών.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα η επίστρωση της Οδού Γαλάζιας Ακτής καθώς τελείωσαν οι συνδέσεις στον νέο αγωγό των οποίων οι βλάβες προκαλούσαν τις περισσότερες λακκούβες και ήδη προέκυψε ο ανάδοχος για την επίστρωση της Γαλάζιας Ακτής

Δείτε αποσπάσματα από τη συζήτηση στο video που ακολουθεί.

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη τη συζήτηση του θέματος πατήστε ΕΔΩ  στο  19 min του video 3

Categories