“Το παράδειγμα της Σαρωνίδας ακολουθείται και στην Παλαιά Φώκαια”. Καταγγελία της ΡΙΖ.Ε.Σ.

Πριν λίγο λάβαμε Δελτίο Τύπου της ΡΙΖ.Ε.Σ  το οποίο και δημοσιοποιούμε ενώ ταυτόχρονα φιλοξενούμε και τις απαντήσεις του Προέδρου της ΔΚ Παλαιάς Φώκαιας  κου Νάσου Παπουτσή αναφορικά με το περιεχόμενό της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το παράδειγμα της Σαρωνίδας ακολουθείται και στην Παλαιά Φώκαια.
Το τελευταίο δίμηνο στην άκρη της Παλαιάς Φώκαιας, ακριβώς πάνω από την μικρή παραλία της περιοχής, όπου κολυμπάει μια μεγάλη μερίδα του χωριού, έχουν συμβεί εξωφρενικά πράγματα.
Χωρίς καμία άδεια από την Τοπική Δημοτική Κοινότητα κόπηκαν σκίνα, βάτα και φυτά σε οικόπεδο που ανήκει στην περιουσία της Παλαιάς Φώκαιας, και μάλιστα κάηκαν με πετρέλαιο ώστε να μην ξαναφυτρώσουν.
Σε ερώτηση της Τοπικής Δημοτικής Συμβούλου της παράταξής μας στο Τοπικό Συμβούλιο του Απριλίου, εάν ο Πρόεδρος της Κοινότητας ή τα μέλη της Συμπολίτευσης γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, οι απαντήσεις ήταν ασαφείς και με υπεκφυγές. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι, παρόλο που γνωστοποιήθηκε το θέμα στον Πρόεδρο, δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση για την παύση των παράνομων εργασιών.
Έτσι την 1 Ιουνίου 2016 όταν η Τοπική Δημοτική Σύμβουλός μας έθεσε, ανεπίσημα, το ερώτημα στον Πρόεδρο της Κοινότητας εξακολουθούσε να απαντά ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα.
Στο μεταξύ, όμως, οι εργασίες συνεχίζονται. Από την Δευτέρα 30 Μαΐου, μάλιστα, εργάτες έσκαψαν λάκκους στην εν λόγω περιοχή και ξετσιμέντωσαν την μεγάλη βάση της στάσης που βρίσκεται στο σημείο των παράνομων εργασιών. Γνωρίζει ο Δήμος ποιος το κάνει αυτό και αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες;
Φήμες στην περιοχή υποστηρίζουν ότι τις εργασίες εκπονεί ο ιδιοκτήτης καταστήματος που ανοίγει καφετέρια απέναντι από το οικόπεδο και επιθυμεί να βγάλει τραπεζοκαθίσματα στον χώρο όπου έχουν γίνει οι εργασίες και να μετακινήσει την στάση επειδή του κόβει τη θέα.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και σημαντικά:
Υπάρχει Δημοτική αρχή; ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στον Δήμο μας χωρίς καμία αδεία; εκτός αν έχει δοθεί προφορικά χωρίς να το γνωρίζει το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας που είναι και το πλέον αρμόδιο. Περιμένουμε εξηγήσεις από τον πρόεδρο του τοπικού συμβούλιου και τον δήμαρχο.

Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού
4 Ιουνίου 2016

Πριν να αναρτήσουμε την καταγγελία – για λόγους δεοντολογίας- επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, Νάσο Παπουτσή ο οποίος μας είπε ότι:

  1. Η επιχείρηση έχει λάβει προέγκριση σε ότι αφορά τον κύριο χώρο που βρίσκεται πάνω από την Λεωφόρο.
  2. Έχει ζητηθεί, όπως δικαιούται,  χρήση πεζοδρομίου και προβολής στον Δημοτικό χώρο κάτω από τον δρόμο για τα οποία δεν έχει πάρει άδεια ακόμα, καθώς αυτό ήταν να γίνει στο τελευταίο Συμβούλιο το οποίο αναβλήθηκε.
  3. Η ΔΚ δεν έχει δώσει άδεια για τον καθαρισμό των σκοίνων, όμως είναι μηδαμινής αξίας. Ότι έπρεπε να κοπoύν, έπρεπε να κοπούν  γιατί υπάρχουν παράπονα από πέρσι για  επικινδυνότητα λόγω φιδιών κλπ. Σε ότι αφορά το κάψιμο με πετρέλαιο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν κάηκαν και μας είπε ότι θα το ερευνήσει
  4. Η Στάση είναι αρμοδιότητα του ΚΤΕΛ, και δεν γνωρίζει αν υπάρχει σχετική άδεια.

 

IMG_2726
IMG_2724 IMG_2720 IMG_2718 IMG_2717

IMG_2728

 

 

Categories