Και άλλα αρμυρίκια, θύματα αγνώστων στο Λαγονήσι, αποκαλύπτει ο Paraktios

Αναδεικνύουμε ακόμα μία περίπτωση κοπής αρμυρικιών που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια-προφανώς του χειμώνα-  που όμως διασώθηκαν καθώς αυτά ευτυχώς δεν ξεριζώθηκαν.

Πρόκειται για ολόκληρη συστάδα ψηλών δέντρων που πρόσφεραν άπλετη σκιά στους λουόμενους. Το σημείο είναι ακριβώς μπροστά από το κέντρο ΜΟΥΡΑΓΙΟ το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια στο 37,5 χλμ. Πριν από τη συστάδα των δέντρων υπάρχει και ένα ξύλινο παράπηγμα, που και αυτό παραμένει  αχρησιμοποίητο τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός αντιλήφθηκε κάτοικος της περιοχής που συνηθίζει να κάνει μπάνιο κοντά στο σημείο και ο οποίος μας ειδοποίησε. Όταν επισκεφθήκαμε το σημείο είδαμε πράγματι, ότι ΟΛΑ τα δέντρα της συστάδας είχαν κοπεί χαμηλά και οριζοντίως κάτι που είναι εμφανές σε όλους τους κορμούς. Η συστάδα των δέντρων έχει πια μετατραπεί σε μικρά δεντράκια  που όμως διατηρούν τους μεγάλους κορμούς για να θυμίζουν τις παλιές τους δόξες χωρίς όμως να μπορούν να προσφέρουν τη σκιά τους στους λουόμενους όπως παλιά.

Επειδή όμως “ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη”, θυμηθήκαμε ότι πριν 2 χρόνια είχαμε βιντεοσκοπήσει μέσα από σκάφος, όλο το μήκος των ακτών του Δήμου Σαρωνικού και έτσι ανασύραμε από το αρχείο μας το σχετικό video που είναι αποκαλυπτικό και από το οποίο σας δείχνουμε το “τότε” και το “τώρα”.

Δεν γνωρίζουμε ,φυσικά, τους λόγους αυτής της κοπής ούτε επίσης αν έχει ζητηθεί από κάποιους ενδιαφερόμενους, άδεια από την Δασική Υπηρεσία. Αυτό υποχρεούται να το ερευνήσει και να μας ενημερώσει ο Δήμος Σαρωνικού στον οποίον θα αποστείλουμε αυτή την Ανάρτηση και ελπίζουμε στις όποιες νόμιμες ενέργειες  από μέρους του.

Πρωτίστως όμως είναι υποχρέωση και καθήκον η υπόθεση να ερευνηθεί από την Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων η από Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της.

Εμείς απλά αποτυπώνουμε το αποτέλεσμα αυτής της..πράξης.

Οι φωτογραφίες που έχουν εξαχθεί από το video της 3/7/14, αποτυπώνουν τα αρμυρίκια ως μεγάλα δέντρα που προσφέρουν άπλετη σκιά!!

ΜΟΥΡΑΓΙΟ ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ 8 6 14 β

ΜΟΥΡΑΓΙΟ ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ 8 6 14 α


Οι πιο κάτω φωτο δείχνουν τα αρμυρίκια την ημέρα της φωτογράφισης (8/6/16) ως δενδρύλια και όχι ως κανονικά δέντρα που τα αποτύπωσε η κάμερα  στις 3/7/14. Τουλάχιστον δεν ξεριζώθηκαν και η φύση έχει αναλάβει το έργο της.

DSC03098

DSC03095

DSC03100

δείτε το video της 3/7/14

Categories