Γ. Στασινός: «Δουλειά της κυβέρνησης το τίμημα του Ελληνικού

Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα
«Δεν μπορώ να προσδιορίσω το τίμημα του Ελληνικού», δήλωσε ο Γ. Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Εφ.Συν.». Έσπευσε να δηλώσει ότι «αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης», αλλά και να διευκρινίσει ότι είναι πρόθυμος να το κρίνει, εάν τον καλέσουν. Τάχθηκε πάντως υπέρ της συμφωνίας, θέτοντας ως μόνη προϋπόθεση τις δεσμεύσεις για τις θέσεις εργασίας.

Πριν από έναν χρόνο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, είχε αρνηθεί να σχολιάσει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που είχε ορίσει η προηγούμενη διοίκηση του ΤΕΕ, με το «επιχείρημα» ότι δεν το είχε διαβάσει. Προφανώς δεν έχει πληροφορηθεί επίσης ότι το τίμημα είχε «κλειδώσει» τον Νοέμβριο του 2014 από τη συμφωνία ανάμεσα στην τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τον επενδυτικό όμιλο. Η σημερινή κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: να ακυρώσει τη συμφωνία και να καταβάλει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις ή να αποδεχθεί τη συμφωνία και να προσπαθήσει να βελτιώσει κάποιες παραμέτρους, όπως και έκανε.

«Δεν ξεχνάμε κανέναν και τίποτα. Συνεχίζουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και δίνει έμφαση στο βασικό αίτημα για δημιουργία δημόσιου μητροπολιτικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων. «Αγωνιζόμαστε για περιορισμό της δόμησης και των εμπορικών χρήσεων», τονίζει και αναφέρεται στις γκρίζες ζώνες και το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ, που διερευνούν ο εισαγγελέας Διαφθοράς και το συμβούλιο αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επισημαίνει ακόμη ότι με αφορμή τη συμπληρωματική συμφωνία θα γίνει νέος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται από τη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης», του πρώην δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, με κεντρικό σύνθημα «Η υπόθεση δεν έχει κλείσει-αγώνας για αποτροπή του ξεπουλήματος». Θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. στα Σούρμενα (λεωφόρος Ιασωνίδου). Στην ουσία υιοθετεί τη μελέτη του Πολυτεχνείου και ζητά ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την ακτή του Αγίου Κοσμά, ενώ αντιτίθεται στο ενδεχόμενο λειτουργίας καζίνου.

efsyn

Categories