Επιστολή Διαμαρτυρίας Μ.Τσαλικίδη προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ η οποία αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, απέστειλε ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μανώλης Τσαλικίδης για τον ορισμό 2 Δημοτικών Συμβουλίων την ίδια ημέρα (Τρίτη 21/6), με τα δύο πολύ σοβαρά θέματα: τη Διαχείριση των παραλιών (καντίνες κ.λ.π.) και τα Οικονομικά του Δήμου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Για τον ορισμό 2 Δημοτικών Συμβουλίων την ίδια ημέρα (Τρίτη 21/6), με τα δύο πολύ σοβαρά θέματα: τη Διαχείριση των παραλιών (καντίνες κ.λ.π.) και τα Οικονομικά του Δήμου..!!

15-06-2016
Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού
κα Μ. Κόλλια

Κυρία Πρόεδρε.
Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας εκφράσω την διαμαρτυρία μου για τις συνθήκες μέσα στις οποίες πρόκειται να διεξαχθούν τα δύο (!) Δημοτικά Συμβούλια που ορίσατε για την ίδια ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Καταρχήν για μια ακόμη φορά αλλάζετε την ημέρα, που όλοι ανεξαιρέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνήσει ότι είναι η καταλλήλότερη για τη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, αυτήν της Τετάρτης και ορίσατε συμβούλιο την Τρίτη, ημέρα εργάσιμη, που αποδεδειγμένα δυσκολεύει πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους να παραστούν στις συνεδριάσεις και μάλιστα αμέσως μετά από την τριήμερη αργία του Αγίου Πνεύματος!

Επίσης συμπεριλάβατε το πολύ σοβαρό θέμα της λειτουργίας της ΑΔΚΜΕΣ, με τη διαχείριση και τις σοβαρές εξελίξεις για το παράκτιο μέτωπο του Δήμου αλλά και την λειτουργία των καντινών, όχι σε ξεχωριστή και αποκλειστική συνεδριάση όπως επιβάλλονταν και όπως εμείς είχαμε ζητήσει αλλά και εσείς είχατε συμφωνήσει και δεσμευτεί, αλλά ως ένα θέμα μαζί με τα υπόλοιπα της ημερησίας διάταξης.!

Και ακόμη περισσότερο, την ίδια ημέρα και λίγη ώρα μετά, σπεύσατε να ορίσετε και δεύτερη (!) συνεδρίαση με τα επίσης πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν στην οικονομική κατάσταση του Δήμου και την ΄Εγκριση του Απολογισμού και Ισολογισμού για το έτος έτος 2015.

Κύρια Πρόεδρε
Ολα όσα προανέφερα δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες και δυσκολεύουν αφάνταστα την ενημέρωση, την διαβούλευση και την άσκηση των καθηκόντων όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών συμβούλων.

Επίσης, δημιουργούν την εντύπωση σε κάθε αντικειμένικο και καλόπιστο πολίτη, ότι προσπαθείτε να «στριμώξετε» και «ξεμπερδέψετε» με τα δύο σοβαρά αυτά θέματα που απασχολούν το Δήμο μας και του πολίτες του, χωρίς να δίνεται τον απαραίτητο χρόνο ούτε για την συζήτηση και την δημοσιοποίηση των θεμάτων ούτε καν για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.

Για να μην πλανάται και να μην χρεώνεσται προσωπικά αυτή την εντύπωση, που ενδεχομένως να αδικεί και τις προθέσεις σας, σας καλούμε έστω και τώρα να πάρετε εκείνες τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις έτσι ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού να λειτουργήσει, με πλήρως ενημερωμένους δημοτικούς συμβούλους και σε συνθήκες πλήρους ισονομίας και διαφάνειας.

Με εκτίμηση
Μανώλης Τσαλικίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Υ.Γ. Σας καλούμε ως Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, να μεριμνήσετε έτσι ώστε να έχουμε την ενημέρωση που έχουμε αιτηθεί (αρ. πρωτ. 304/2/6/16) και δικαιούμαστε για τα θέματα του 1ου θέματος που αφορά τη λειτουργία της ΑΔΜΚΕΣ, της διαχείριση του παράκτιου μετώπου και την λειτουργία των καντινών και μάλιστα η έγγραφη αυτή ενημέρωση να μας δοθεί όχι την τελευταία στιγμή, αλλά σε εύλογο χρόνο για να μπορέσουμε έτσι να ενημερωθούμε, να αξιολογήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε κατάλληλα τα στοιχεία που θα μας δοθούν

Categories