Απάντηση στην εκποίηση του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού

Συντάκτης: Στράτος Ιωακείμ
Δημοτικές παρατάξεις και κινήματα ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση στην εκποίηση του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη (22/06), στην κεντρική πλατεία των Σουρμένων. Με σύνθημα «Ελληνικό ώρα μηδέν» η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη διοργανώνει στις 20.00 συγκέντρωση κατά της παραχώρηση του Ελληνικού.

«Η κυβέρνηση επισπεύδει την εκποίηση του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση και τους συνεταίρους του. Πέραν των παρανομιών που η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει και με τις οποίες ασχολούνται ήδη ο εισαγγελέας διαφθοράς και όργανα του Ευρωκοινοβουλίου, η κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης θα στερήσει από τους κατοίκους του λεκανοπεδίου μια αναγκαία ανάσα δροσιάς και μια ευκαιρία ανάπτυξης προς όφελος του λαού», υποστηρίζει η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη.

«#ThisisACo_op»

Το Σάββατο οργανώνεται εργαστήριο επεξεργασίας της εναλλακτικής πρότασης για το Ελληνικό, με πρωτοβουλία της πολυμελούς ομάδας που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία, με τον γενικό τίτλο «#ThisisACo_op».

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό σχολείο Ελληνικού (35η οδός, κοντά στον σταθμό του μετρό).

«Αειφόρος ανάπτυξη και περιβάλλον-Η περίπτωση του Ελληνικού»

Τέλος, ημερίδα με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη και περιβάλλον-Η περίπτωση του Ελληνικού» διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 27 Ιουνίου (17.00).
Την ημερίδα συνδιοργανώνουν: το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με τα Εργαστήρια Οικολογίας – Περιβάλλοντος και Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονική Τοπίου, το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

efsyn

Categories