Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κύπρο – Νεκρός και 2ος δασοπυροσβέστης – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε τραγωδία έχει εξελιχθεί για την Κύπρο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Ευρύχου, στους πρόποδες του Τροόδους, καθώς δύο πυροσβέστες, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη της πυρόσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί, από Μέσα της Κύπρου, άλλος ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από το χθεσινό δυστύχημα με την ανατροπή του βυτιοφόρου στον Άγιο Θεόδωρο, όπου έχασε τη ζωή του και ο 49χρονος.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.

Η φωτιά στην περιοχή Σολέας παραμένει ανεξέλεγκτη και απειλεί την περιοχή της Ασίνου. Τα εναέρια μέσα ήδη ξεκίνησαν τις ρίψεις εδώ και μία ώρα περίπου.

Στο μεταξύ, υπό ύφεση βρίσκονται κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα αναχαιτιστεί η πύρινη λαίλαπα, η οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην περιοχή της Σολέας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα 16 πτητικά μέσα, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ καθ’ όλη της διάρκειας της νύκτας επιχειρούσαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή “Ροτσιά” στο δάσος “Αδελφοί”.

Η πυρκαγιά, η χειρότερη στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Πηγή φωτό: onlycy.com, sigmalive.com

Πηγή βίντεο: sigmalive.com

enikos.gr

Categories