Ο τέως Γ.Γ. Δημόσιας περιουσίας, Δημήτρης Κλούρας στον Paraktios. video

Συνέντευξη, με εξαιρετικό ενδιαφέρον, περίπου 2 ωρών παραχώρησε  στην ιστοσελίδα paraktios.gr, ο τέως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας και Πρόεδρος του Συλλόγου “ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ”, Δημήτρης Κλούρας, τη Κυριακή 19/6/16.

Ο Δημήτρης Κλούρας μίλησε για το πως βρέθηκε σε αυτό το υψηλό αξίωμα επί πρώτης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ανήκει κομματικά σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, για το έργο του στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, για τη παραίτησή του και κυρίως για τις παρεμβάσεις, με αφορμή το μεγάλο ζήτημα Χρήσεων Γης της Σαρωνίδας , που έκανε ο Σύλλογός του “Ενότητα Σαρωνικού”. Δεν “μάσησε” καθόλου τα λόγια του και δεν δίστασε ακόμα και να καταφερθεί κατά του Δημάρχου Σαρωνικού για το χειρισμό του τελευταίου στις Χρήσεις Γης αλλά και σε άλλα ζητήματα του Δήμου Σαρωνικού.

Ιδιαίτερη αναφορά στο νέο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ αξιοποίησης όπου εντάσσονται και ιδιοκτησιακά σε αυτό ως Θυγατρικές,  η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται πάνω από 70000 ακίνητα του Δημοσίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών με εξαίρεση τις παραλίες και αιγιαλούς, το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ένας νέος Οργανισμός που δημιουργείται τώρα. Το νέο υπερταμείο θα διοικείται από 5μελές εποπτικό συμβούλιο εκ των οποίων τα 2 μέλη θα ορίζονται από τους Δανειστές και τα άλλα τρία από τη Κυβέρνηση για τα οποία όμως θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των Δανειστών. Για ο,τι αγωνίστηκαν οι παπούδες μας και οι πρόγονοί μας παραδίδεται με μία υπογραφή στους Δανειστές, τονίζει ο Δ.Κλούρας και συμπλήρωσε αναφερόμενος στο Δημοψήφισμα, ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σκοπό να συγκρουστεί με τους Δανειστές.

Απόφαση του ΣτΕ υπέρ της προστασίας αιγιαλών και παραλιών. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -16,11,15

Απόφαση 3944/15 του ΣτΕ υπέρ της προστασίας αιγιαλών και παραλιών. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 16/11/15

Εκτεταμένη επίσης αναφορά στις ΚΥΑ για τις παραχωρήσεις του Αιγιαλού στους Δήμους, επικρίνοντας τον Δήμο Σαρωνικού καθώς ήταν ο μοναδικός Δήμος που έκανε ΕΝΣΤΑΣΗ  στην προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο ΣτΕ, για την ακύρωση της ΚΥΑ του 2013, που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, διαδικασία κατά την οποία δικαιώθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με την 3944/15 απόφαση του ΣτΕ.

Για καταστρατήγηση του Νόμου μίλησε επίσης ο Δ.Κλούρας, που διέπει το καθεστώς μίσθωσης καντινών και ξεχωριστών χώρων για ομπρελοκαθίσματα όπως και για την αυθαίρετη μετατροπή των καντινών σε beach bars που αυστηρά απαγορεύονται ξέχωρα ότι δημιουργείται καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με τους άλλους επαγγελματίες που δεν έχουν το προνόμιο πρόσβασης στις ακτές.

Όπως τόνισε, όταν ετοιμάστηκε ειδικό Νομοσχέδιο για την τακτοποίηση όλων των σχετικών θεμάτων, αυτό “πάγωσε” με παρέμβαση του ΜΑΞΙΜΟΥ!!

“Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Δήμαρχος Σαρωνικού δεν ξέρει τι γίνεται με το παράνομο καθεστώς λειτουργίας των Καντινών, γιατί θα έπρεπε να αφαιρεί τις άδειες των παρανομούντων και δεν θα έπρεπε να τις επαναχορηγεί σε όσους έχουν ήδη παρανομήσει κατά το παρελθόν.”

Στη συνέχεια έγινε αναφορά για το κτήμα ΑΛΥΚΩΝ Αναβύσσου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ και αναφέρθηκε λεπτομερώς στη χρησιμότητά του με ιδιαίτερη αναφορά στη ρίψη μπάζων τα οποία ίσως εσκεμμένα έχουν απορριφτεί για να εξαφανιστούν τα σημεία του Υγροτόπου και ο Δ.Κλούρας αναρωτήθηκε για το αν και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τον Δήμαρχο  για την απομάκρυνσή τους.

Για τις ΧΡΗΣΕΙΣ γης στη Σαρωνίδα, ο Δ.Κλούρας δήλωσε ότι ο Σύλλογός του και οι περίπου 1100 κάτοικοι που έχουν υπογράψει, ζητούν την εφαρμογή του Νόμου και τίποτα περισσότερο. Για τις χρήσεις που θέλει ο Δήμος να εφαρμόσει μπορεί να τις δώσει στη ζώνη Ζ η οποία είναι προς αυτό το σκοπό.

Ο Δήμαρχος οφείλει να εφαρμόζει το Νόμο σε όλες τις περιπτώσεις, υπογράμμισε άλλη μία φορά ο Δ.Κλούρας και παρουσίασε έγγραφο  του ΥΠΕΚΑ με το οποίο καθορίζονται οι αρμοδιότητες των ΟΤΑ σχετικά με τη χορήγηση αδειών σε περιοχές Αμιγούς Κατοικίας, πόσο μάλλον περισσότερο σε περιοχές όπως της Σαρωνίδας που είναι αποκλειστικής Κατοικίας.

Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο επί τετελεσμένων θεμάτων, απάντησε ο Δ.Κλούρας σε σχετική παρότρυνση του ερωτούντος, για να καταλήξει: Εμείς θέλουμε Σύμμαχο τον Δήμο, όχι αντίπαλο και θέλουμε να έχουμε τέτοιον Δήμο που να μην χρειάζονται οι Σύλλογοι (εννοώντας για τις παρεμβάσεις και όχι για τις εκδηλώσεις)

img019

img022

img023

Το έγγραφο το οποίο έχουν υπογράψει περίπου 1200 κάτοικοι της Σαρωνίδας για τις ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ

Η Συνέντευξη του Δημήτρη Κλούρα έκλεισε με αναφορά στις κυριότερες δράσεις του Συλλόγου που είναι Πρόεδρος και ιδιαίτερα στο καμάρι του Συλλόγου, όπως τόνισε, και δεν είναι κάτι άλλο από το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Αποφάσεων του Δήμου Σαρωνικού που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου “ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” απ όπου μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για όλες τις αποφάσεις των Οργάνων του Δήμου.

Screenshot_1695

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Τελειώνοντας τη συνέντευξη, ο Δημήτρης Κλούρας δήλωσε ότι οι πόρτες του Συλλόγου είναι ανοιχτές για τον Δήμαρχο. και ο Σύλλογος θα συνεχίσει να τον προσκαλεί σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Α.Ξυγκάκης – Paraktios.gr

ΥΓ. Ευχαριστούμε το ΑΝΙΜΑ CLUB για τη διάθεση χώρου προκειμένου να βιντεοσκοπηθεί η συνέντευξη

Categories