Πέτρος Μπουρούσης η πρώτη μετεγγραφή του ΑΟΛ

Η πρώτη μεταγραφή του ΑΟΛ, ο αδερφός του Γιάννη Μπουρουση Πέτρος, υπέγραψε στην ομάδα του ΑΟΛ  και έχουμε συνέχεια.!!

«Εσείς εκεί στην Καρδίτσα είστε ψηλά παιδιά», είχε πει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Γιάννη Μπουρούση, όταν τον είχε πρωτοσυναντήσει στο ΟΑΚΑ ενόψει της μεταγραφής του στην ΑΕΚ το 2000. Από τον κανόνα… του ύψους στην γενέτειρα πόλη του δεν ξέφυγε ούτε ο Πέτρος Μπουρούσης, ο μικρότερος (κατά τέσσερα χρόνια) αδερφός του άσου της Κάχα Λαμποράλ, τον οποίο επίσης «τράβηξε» το μπάσκετ και φέτος αγωνίζεται στον ΑΟΝ Αργυρούπολης (Β’ ΕΣΚΑΝΑ). Με την πορτοκαλί μπάλα ξεκίνησε να ασχολείται στα οχτώ του, «όταν είχε έρθει στο σχολείο ένας γυμναστής και μου πρότεινε, μαζί με άλλα παιδιά, να πηγαίνουμε τα Σαββατοκύριακα να παίζουμε στην ομάδα του». Ακολούθησαν η Άμιλλα Καρδίτσας και το μεγάλο άλμα στην ΑΕΚ το 2003, ακολουθώντας τα χνάρια του… big brother.

«Με τον αδερφό μου δεν έχουμε υπάρξει ποτέ συμπαίκτες, παρά μόνο σε έναν all star αγώνα που διοργάνωσε η πόλη μας το 2005 προς τιμήν του Γιάννη, μετά το χρυσό της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ» «παραπονιέται» ο… μικρός Μπουρούσης, ο οποίος αγωνίστηκε στα εφηβικά της Ένωσης μέχρι το 2006. Τότε αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για εφτά μήνες, εξαιτίας ενός κατάγματος κόπωσης. Όταν έγινε καλά, πήρε μεταγραφή για τον Άλιμο (Γ’ Εθνική). «Είναι περίεργη κατηγορία, σκληρή και απαιτεί να παίζεις δυνατά. Η Β’ Εθνική είναι πιο μπασκετική» σχολίασε.

Με τον Γιάννη δεν συναντιέται όσο συχνά θα ήθελε, καθώς «έχει ταξίδια και αγώνες συνέχεια και είναι λογικό. Έχει τύχει να μην τον δω για δύο εβδομάδες και να τα πούμε για μισή ώρα. Όταν βρισκόμαστε προσπαθούμε να μη μιλάμε για μπάσκετ».

Μπορεί στις φλέβες τους να κυλάει το ίδιο αίμα, όμως το μπασκετικό τους DNA διαφέρει, όπως εξηγεί ο Πέτρος. «Δεν έχουμε καμία σχέση αγωνιστικά, αν εξαιρέσεις το σουτ, τομέας όπου και οι δύο είμαστε καλοί. Ο Γιάννης παίζει στις θέσεις 4-5 ενώ εγώ είμαι ελαφρύ τεσσάρι και κινούμαι καλά χωρίς την μπάλα, στο στυλ του Μιχάλη Κακιούζη». Πρότυπό του ήταν ο Δήμος Ντικούδης, τον οποίο αργότερα γνώρισε μέσω του Γιάννη.

«Είμαι χαρούμενος που παίζει μπάσκετ»
Το απαιτητικό πρόγραμμα των ομάδων του με τις συνεχείς υποχρεώσεις και μετακινήσεις, δεν επιτρέπει στο Γιάννη να παρακολουθεί όσο θα ήθελε τον Πέτρο εν δράση. Αν έπρεπε, βάσει της εμπειρίας του, να συμβουλεύσει τον «βενιαμίν» Μπουρούση με μία μόνο λέξη, προκειμένου να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο, ο διεθνής σέντερ θα χρησιμοποιούσε… περισσότερες. «Δεν μπορείς να τα χωρέσεις όλα σε μια λέξη. Σίγουρα μετράει πολύ η δουλειά και το να βάλεις τις βάσεις από μικρός. Του είπα κάποια πράγματα όταν ξεκινούσε, όπως το να προπονείται σκληρά, να προσπαθεί και να μην το βάζει κάτω. Όμως ο Πέτρος ξεκίνησε τυχαία το μπάσκετ, παίζει πιο πολύ από χόμπι και είναι θετικό που ασχολείται με τον αθλητισμό. Είμαι χαρούμενος που παίζει κι εκείνος μπάσκετ».

Πιστεύει ότι ο Πέτρος μπορεί να αγωνιστεί σε ανώτερη κατηγορία; «Αν αξίζει θα παίξει», τονίζει ο Έλληνας σέντερ, ενώ συμφωνεί με τον αδερφό του πως δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά εντός παρκέ. «Έχει δίκιο για το σουτ, μόνο αυτό! Θα ήθελα πάντως να έχει περισσότερο τσαγανό μέσα στο παιχνίδι!».

Πηγή: All Star Basket

Categories