Σε λειτουργία το Αποχετευτικό Καλυβίων – Κουβαρά. Η 1η σύνδεση. Δηλώσεις Δημάρχου.video-φωτο

Γεγονός η πλήρης λειτουργία του αποχετευτικού Καλυβίων-Κουβαρά , καθώς σήμερα 30/6/16, έγιναν οι πρώτες 3-4 συνδέσεις στο Δίκτυο.

Βρεθήκαμε στη διαδικασία της πρώτης σύνδεσης όπου καταγράψαμε αυτή τη σημαντική εξέλιξη για τα Καλύβια και τον Κουβαρά. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που όπως είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης η κατασκευή του ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και περατώθηκε από την σημερινή, ταυτόχρονα με τη λειτουργία του  Βιολογικού Μαρκοπούλου με το οποίο πλέον έχει συνδεθεί το Δίκτυο.

Προκειμένου να γίνει πιο δελεαστική η σύνδεση-η οποία είναι υποχρεωτική – κρατήθηκε χαμηλά το ποσοστό της χρέωσης της αποχέτευσης, δηλ στο 50% της κατανάλωσης του νερού έναντι 70% που ισχύει στην υπόλοιπη χώρα. Το τέλος σύνδεσης κατά μέσο όρο κοστίζει 500 ευρώ  και οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε 4 εξάμηνα, δηλ, λιγότερο από 100 ευρώ ανά 4 μήνες.

Δηλώσεις έκανε και ένας από τους ιδιοκτήτες του οικήματος που συνδέθηκε- ο κος Νίκος Πέτρου- εξηγώντας τη μεγάλη σημασία του έργου από περιβαλλοντικής και οικονομικής άποψης.

Εξελίξεις όμως υπάρχουν και για το ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ που μπορείτε να δείτε σε αμέσως επόμενη ανάρτησή μας.

Δείτε το σχετικό video

DSC07147

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories