Νέο ΚΕΛ Καλυβίων. Οι αντιδράσεις πολιτών , οι τοποθετήσεις, η ψηφοφορία. VIDEO -αποσπάσματα.

DSC07896Με πολλές αναγνώσεις η χθεσινή (6/7/16) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χωροθέτηση του νέου ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων καθώς  στην πάνω από 8 ώρες συνεδρίαση ακούστηκαν τα επιχειρήματα όσων υποστήριξαν την πρόταση από τη πλευρά της πλειοψηφίας, τις αιτιάσεις εναντίον της μεθόδευσης της νέας λύσης  από την πλευρά των παρατάξεων της μειοψηφίας – με εξαίρεση τον Νίκο Βολάκο που την υπερψήφισε- αλλά και τις διαμαρτυρίες δημοτών με την αντίδρασή τους να εστιάζεται κυρίως στην αιφνιδιαστική και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση  καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή για  συνοπτικές διαδικασίες.

Η δημοσίευση- λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση- δελτίου τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου που καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να μην ψηφίσει την χωροθέτηση αλλά και η άρνηση του Αντιδημάρχου Σπύρου Δημητρίου να υπερψηφίσει, προσδίδουν μία ιδιαίτερη βαρύτητα  στους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν  και κυρίως  στο ερώτημα για τις εξελίξεις σε περίπτωση που  η ΕΥΔΑΠ περιέλθει σε ιδιώτες λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις διαμαρτυρίες Δημοτών που διατυπώθηκαν αλλά και επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εντός του ΒΙΟΠΑ καθώς και τις τελικές τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων όπως και την αιτιολόγηση του “OXI” από τον Αντιδήμαρχο Σπ.Δημητρίου.

Τέλος παραθέτουμε  το τελικό κλείσιμο του Δημάρχου ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την έκπληξή του για την επιστολή Φιλίππου την οποία δημοσιεύουμε και πάλι.

Σημειώνουμε, ότι τα video με τις επιλογές που θα δείτε, αποτελούν μία ένδειξη του κλίματος καθώς είναι οι τελικές τοποθετήσεις των αρχηγών των παρατάξεων και του Δημάρχου.

Σε κάθε περίπτωση σας προτρέπουμε με προσοχή να δείτε τα video ολόκληρης της συνεδρίασης που ετοιμάζονται και θα ξεκινήσει η δημοσιεύσή τους αργά το βράδυ, όπου καταγράφoνται λεπτομερώς όλες οι προηγούμενες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και οι απαντήσεις των μελετητών και του Δημάρχου, προκειμένου να έχετε τη πλήρη εικόνα της συνεδρίασης

Δείτε την πρόταση πατώντας ΕΔΩ

Ανακοίνωση Π. Φιλίπου για αποχέτευση παραλιακού μετώπου Δήμου Σαρωνικού (1)

 

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories