“Η Συνωμοσία των Λύκων” Η παρουσίαση του βιβλίου της Λέσχης Ανάγνωσης Λαγονησίου. video teaser

Τη παρουσίαση του βιβλίου Η ΣΩΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ, έκανε η Λέσχη Ανάγνωσης Λαγονησίου στις 16/7/16 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΒΟΑ στο Λαγονήσι.

Ξεχωριστός  τρόπος παρουσίασης ενός ιδιαίτερου βιβλίου που γράφτηκε όχι από έναν, αλλά από εννέα συγγραφείς – μέλη της Λέσχης.

Ο Νίκος Βολάκος  “χρωμάτισε” μελωδικά την παρουσίαση του βιβλίου που συντόνισε η Δήμητρα Κατραμάδου και εκδόθηκε με τη φροντίδα των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΓΓΕΛΑΚΗ.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Λαγονησίου δημιουργήθηκε την Ανοιξη του 2011, συμπίπτοντας με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Στόχος των μελών της είναι η ανάγνωση βιβλίων και η «γνωριμία» με τους συγγραφείς τους, την εποχή τους, τα ιδανικά και την λογοτεχνική τους αξία, μέσα από την ανάλυση των κειμένων τους.
Ωστόσο, η Λέσχη αποτέλεσε ένα κοινό τόπο γνωριμίας για τα μέλη της, στο Λαγονήσι που περνάει τις διαδικασίες δημιουργίας μιας πραγματικής «κοινότητας» μονίμων κατοίκων.

Έτσι αναπτύχθηκαν στενές φιλίες με γνωρίσματα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στα μέλη της Λέσχης, ενώ η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, όπως μία θεατρικοποιημένη παράσταση – αφιέρωμα στον ποιητή Νίκοα Καββαδία, έφερε κοντά στη Λέσχη και ανθρώπους της τέχνης που στήριξαν και στηρίζουν το έργο της.
Η Λέσχη Ανάγνωσης Λαγονησίου εργάζεται σήμερα για ένα ακόμη αφιέρωμα, σε γνωστό Ελληνα ποιητή, που σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία.

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, τα μέλη της αισθάνονται ότι εναποθέτουν και αυτά το μικρό τους λιθαράκι αλληλεγγύης για το κοινωνικό σύνολο καθώς όλοι προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες.
(Απόσπασμα της Δήμητρας Κατραμάδου από την εισαγωγή της Παρουσίασης)

Ο Paraktios κάλυψε την εκδήλωση και σας παρουσιάζει αποσπάσματα της παρουσίασης στο video που ακολουθεί

Δείτε φωτο από την εκδήλωση πατώντας ΕΔΩ

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories