ΚΕΛ Καλυβίων. Συνέντευξη Αγγελικής Ράπτη. video

Συνέντευξη στον Paraktios.gr παραχώρησε χθες 21/7/16 η επικεφαλής της ΡΙΖ.Ε.Σ Αγγελική Ράπτη με μοναδικό θέμα την χωροθέτηση του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Η Συζήτηση επικεντρώθηκε μόνο στο ΚΕΛ και δεν επεκτάθηκε και στο Πράσινο σημείο, καθώς το πρώτο είναι στο κέντρο ενδιαφέροντος αυτή τη στιγμή, χωρίς να υποτιμάται και το 2ο μεγάλο πρόβλημα στον Δήμο Σαρωνικού που είναι η Διαχείριση Απορριμμάτων.

Η Αρχηγός της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού επέκρινε τον Δήμαρχο Σαρωνικού ο οποίος χωρίς προηγούμενη ενημέρωση προς τους πολίτες και χωρίς να συγκαλέσει την Επιτροπή Αποχετευτικού που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό, έφερε τη σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/7/16.

Τα κύρια σημεία στα οποία επικέντρωσε τις παρατηρήσεις της η Αγγελική Ράπτη:

“Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να ψηφίσουμε την χωροθέτηση ΚΕΛ, χωρίς προηγουμένως να έχει εκπονηθεί Μελέτη Σκοπιμότητας για το ποιο είναι το καταλληλότερο σημείο στο Δήμο Σαρωνικού για να γίνει ένα ΚΕΛ”.

“Πρέπει να αποσυρθεί η πρόταση και θα πρέπει να γίνουν τα πράγματα με τα σωστά βήματα”.

Αναφορά στην Επιτροπή για το Αποχετευτικό που δεν συγκλήθηκε ποτέ.

Σχετικά με την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη. “Εκείνος θεώρησε ότι την λύση ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ πρέπει να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Εγώ δεν συμφωνώ γιατί η Ψυττάλεια έχει τελειώσει. Το να επιμένουμε σε μία λύση που δεν υπάρχει, δεν μας λύνει κανένα πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή έχει ευθύνη για το ότι χάθηκε η λύση της Ψυττάλειας”.

“Το έργο που επιχειρείται να κατασκευαστεί υπερβαίνει κατά πολύ τις ανάγκες του Δήμου μας και το Θριάσιο που μας είπε ο κος Βουγιουκλάκης υπολειτουργεί”.

“Αυτό το μεγάλο έργο που είναι πέραν των αναγκών του Δήμου, μας βάζει στο μυαλό  άλλες σκέψεις, μήπως εκείνοι ξέρουν κάτι που εμείς δε ξέρουμε πχ την Ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής με κατασκευή μεγάλων ξενοδοχείων κλπ”.

“Να ανακληθεί η απόφαση και να γίνει κατάλληλη περιβαλλοντική μελέτη που να αφορά ολόκληρο τον Δήμο, να προκύψουν κάποια σημεία και ο κόσμος να αποφασίσει”.

“Η λύση για περισσότερα του ενός ΚΕΛ, είναι μία λύση που εφαρμόζεται και στο εξωτερικό και είναι κάτι που και αυτό θα πρέπει να δει ο Δήμος”.

“Σκεφτόμαστε να κάνουμε ενημερώσεις και να φέρουμε ειδικούς που θα μας πουν ποια βήματα πρέπει να γίνουν ακριβώς για να γίνει επιλογή χωροθέτησης ΚΕΛ”.

Για τους “ΚΑΛΥΒΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΒΟΥΖΑΣ”. “Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη πόλωση γιατί ο κόσμος δεν ενημερώθηκε ποτέ και γιατί αυτό που πάει να κάνει ο Δήμος είναι τελείως λάθος. όμως όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Δήμος Σαρωνικού είναι ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει μέσω μελέτης και με επιστημονικά κριτήρια τον κόσμο. Δεν είναι Χαβούζα το ΚΕΛ, φτάνουμε στην άλλη άκρη που μας οδήγησαν οι λάθος κινήσεις του Δημάρχου. Ελπίζω να το καταλάβει γρήγορα και να σταματήσει τη χωροθέτηση και να ακολουθήσει τα σωστά βήματα που πρέπει για τη δημιουργία ενός ΚΕΛ ισοδύναμου με τις ανάγκες της περιοχής και σε σημεία που δεν θα ενοχλούν την κοινωνία”.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories