Τα video της συνεδρίασης του Δημ.Συμβουλίου της 3/8 – Πίνακας αποφάσεων

Η μεγαλύτερη αναμόρφωση του προυπολογισμού . διατίθενται 250000 ευρ για έργα με ιδιους πόρους. – Σε διακοπές τα περισσότερα μέλη της Μειοψηφίας – Παράσταση της Μείζονος Μειοψηφίας Μαρκοπούλου για ΚΕΛ Καλυβίων – Ανατέθηκε σε δικηγορικό Γραφείο η εκπόνηση πρότασης νόμου για την Νομοθετική επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την Ακύρωση της Π.Εφαρμογής της Λ.Καλυβίων – Ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου στον ΧΥΤΑ Καλυβίων καταθέτει τα παράπονά του – Ερώτηση Κατσούλη για μετρήσεις ΠΑΚΟΕ – Το ζήτημα των διακοπών νερού Πανοράματος. Οριστική λύση με έργο 3.6 εκ ευρώ αναγγέλλει ο Δήμαρχος – ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΚΕΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η αναγγελία των ΕΗΔ θεμάτων


Παράσταση της Μείζονος Μειοψηφίας Μαρκοπούλου για ΚΕΛ Καλυβίων

Θεωρώντας ότι οι πρόσφατες τηλεφωνικές δηλώσεις του Δημάρχου Σαρωνικού στον Paraktios.gr , δεν απέδιδαν ακριβώς τους λόγους της αποχής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου, που οι ίδιοι προκάλεσαν με την συγκέντρωση υπογραφών για να συζητηθεί το θέμα του ΚΕΛ Καλυβίων, ο επικεφαλής της, κος Αλαγιάννης συνοδευόμενος από έναν ακόμη Δημοτικό Σύμβουλο,  προσήλθε στη συνεδρίαση της 3/8  του Σαρωνικού και επέδωσε στην Πρόεδρο Μαρία Κόλλια, έγγραφο με το οποίο εξηγεί τους λόγους της απουσίας της Μ.Μειοψηφίας, τονίζοντας πως σκόπιμα δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις για την απουσία τους και ότι σύσσωμη η Μειοψηφία τίθεται εναντίον της χωροθέτησης του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, δεν απάντησε στις αιχμές και ενημερώνοντας το Σώμα για την δική του παρουσία στο εν λόγω Συμβούλιο, δήλωσε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δημ Συμβουλίου Μαρκοπούλου, το θέμα θα συζητηθεί πάλι όταν υπάρξουν οι πρώτες μελέτες για το έργο και εκτίμησε ότι αυτές θα καταδείξουν πως το Μαρκόπουλο δεν θα επηρεαστεί από την λειτουργία του ΚΕΛ Καλυβίων.


ΕΗΔ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ  ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Σε δικηγορικό γραφείο ανέθεσε ο Δήμος Σαρωνικού, την κατάρτιση πρότασης Νόμου για να αντιμετωπιστεί η Ανάκληση της μεμονωμένης Πράξης Εφαρμογής της Λ.Καλυβίων.

Οι 2 αποφάσεις του ΣτΕ που ανάγκασαν την Περιφέρεια την περασμένη εβδομάδα, να ανακαλέσει την ΠΕ της Καλυβίων, επηρεάζει άμεσα όχι μόνο τα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις υπόλοιπες περιοχές του Σαρωνικού αλλά και της υπόλοιπης χώρας, όπως είπε ο Δήμαρχος κατά την εισήγηση του θέματος. Η μόνη λύση για να ξεκλειδώσει το θέμα, είναι να υπάρξει Νομοθετική ρύθμιση.

Να σημειωθεί ότι η ακύρωση της πράξης εφαρμογής αφορά ΟΛΟΚΛΗΡΗ την εφαρμογή και όχι μόνο τα 90 μικρά οικόπεδα στα οποία στηρίχτηκε η Πράξη Ακύρωσης με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην προχωρούν άδειες, μεταβιβάσεις κλπ στην Λ.Καλυβίων.

Δείτε στο video που ακολουθεί, την εισήγηση του Δημάρχου στην αρχή αλλά και τις επεξηγήσεις που δίνει ο Νίκος Βολάκος ο οποίος περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. (στο 32ο min).


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συγκινητική παράσταση ηλικιωμένου Δημότη που λόγω της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Καλυβίων, καθώς η ιδιοκτησία του  για πολλά χρόνια είχε ενσωματωθεί στον ΧΥΤΑ χωρίς να έχει αποζημιωθεί. (όπως και άλλων ιδιοκτητών).

Στο 7ο min ο Δήμαρχος περιγράφει πώς έχει η κατάσταση και ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου Σαρωνικού προκειμένου να αποζημιωθούν αυτοί οι ιδιοκτήτες

Ερώτηση Κατσούλη για περίπτωση ενός ατόμου ΑΜΕΑ που έχει δύσκολη πρόσβαση στο σπίτι του λόγω προβλημάτων από καθίζηση του δρόμου στην Αγ.Παρασκευής (12 min) και για μετρήσεις ΠΑΚΟΕ (16 min)


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

Οι διακοπές νερού στο Πανόραμα και τα Αρμυρίκια με ερώτηση του Γ.Τζιβίλογλου ξεδίπλωσαν το πρόβλημα της υδροδότησης της Σαρωνίδας.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται και ότι η μελέτη κατασκευής μεγάλης δεξαμενής στη κορυφή είναι έτοιμη(3,6 εκ ευρώ) και περιμένει την πρώτη χρηματοδότηση για να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα κάτι στο οποίο συνηγόρησε και ο Αντιδήμαρχος Σπ. Δημητρίου, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Ηλίας Μπουκουβάλας τόνισε ότι το πρόβλημα θα είναι μικρότερο με τον μονοκόμματο αγωγό 100 μέτρων ο οποίος ήδη τοποθετήθηκε. Με αυτή τη λύση δεν θα υπάρχουν προβλήματα στις πολλές συνδέσεις των μικρού μήκους αγωγών που αντικαταστάθηκαν όπου επροκαλούντο διαφυγές λόγω αυξημένης πίεσης.

Τη δυσφορία του στην ερώτηση για την υπόθεση αρμυρικιών εξέφρασε ο Σάββας Γκέραλης ενώ ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια εξέλιξη στην έρευνα για την εύρεση των ενόχων.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Αποδοχή χρηµατοδότησης ποσού 70.886,98 € από το Εθνικό Τµήµα του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων για το έργο «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθµού στην Κοινότητα Κουβαρά» (6min)

2. ∆ιαγραφή παραστατικών από την οικονοµική διαχείριση, λόγω παραγραφής. (10 min)

3. Αναµόρφωση Προϋπολογισµού ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016.  (16 min)

250.000 ευρ εξ ιδίων πόρων. Από αυτό το ποσό ενισχύονται με 5000 ευρ τα αθλητικά σωματεία – 24600 ευρ για απαραίτητες μελέτες για την αντικατάσταση του Δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες led – 40.000 ευρ για ολοκλήρωση της Λ.Καλυβίων (φύτευση παρτεριών και σύστημα ποτίσματος) -40.000 ευρ για ανακατασκευή πεζοδρομίων Αναβύσσου – 10.000 ευρ για ανάπλαση στο ΟΤ 140 πάνω από τον Βρεφονηπιακό Καλυβίων στον Περιφερειακό.

4. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016. (28min)

5. Παρουσίαση και έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων β΄ τριµήνου του προϋπολογισµού του ∆ήµου Σαρωνικού έτους 2016. (33  min)

6. Έγκριση διενέργειας «Προµήθειας τροφίµων απόρων λοιπών ειδών υγιεινής και καθαριότητας για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδροµής (ΤΕΒΑ).( 37 min)

7. Λήψη απόφασης για την «Προµήθεια καυσίµων και λιπαντικών για κίνηση των µεταφορικών µέσων και την προµήθεια καυσίµων για θέρµανση δηµοτικών κτιρίων του ∆ήµου Σαρωνικού για το έτος 2016»(Λόγω δύο (2) άγονων διαγωνισµών). 45 min

8. Επικαιροποίηση της αρ.274/2011 απόφασης ∆.Σ. περί «Ανάθεσης αρµοδιοτήτων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σύµφωνα µε την παρ.6 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) (αποζηµιώσεις ρυµοτοµούµενων κ.λπ.). (στην αρχή του video)

9. Λήψη απόφασης περί έκτακτης επιχορήγησης ΝΠ∆∆ «Αριστόδικος»∆ήµου Σαρωνικού. (48 min)

10. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του έργου «Κατασκευή σύνδεσης δικτύου ακαθάρτων ∆.Ε Καλυβίων και Κουβαρά ∆ήµου Σαρωνικού µε αντλιοστάσιο ΚΕΛ Μαρκοπούλου». (50 min)

ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ KAI ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ 52 min

11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου « Κατασκευή κρασπεδόρειθρων και πλακόστρωση πεζοδροµίων επί των οδών 28ης Οκτωβρίου, Σουνίου και Αθηνών ∆ηµοτικής Ενότητας Καλυβίων» 55 min

12.Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών της µελέτης «Κτηµατογράφηση -Πολεοδόµηση και πράξη εφαρµογής περιοχής ∆ήµου Καλυβίων Θορικού Αττικής» 57min

Screenshot_1828 Screenshot_1829 Screenshot_1830 Screenshot_1831

Program_2016-17

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories