Λιτή αλλά πιο αυθεντική και μεστή μηνυμάτων η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016

And let the games begin! Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ριο της Βραζιλιάς ξεκινούν μετά και την πολύ ιδιαίτερη Τελετή Έναρξης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) στο στάδιο του Μαρακανά. Οι Βραζιλιάνοι κράτησαν την υπόσχεσή τους παρουσιάζοντας μία λιτή τελετή η οποία όμως έστειλε πολλά μηνύματα, συχνά συγκινητικά. Όπως πολλοί παρατήρησαν, δεν υπήρξαν φαντασμαγορικά εφέ αλλά σίγουρα ήταν πιο αυθεντική.

Στην μεγάλη γιορτή μετείχαν 11.000 αθλητές αλλά και 60.000 θεατές αλλά και 8.000 εθελοντές.

 

Ο Φερνάντο Μεϊρέλες επέλεξε ως κεντρικό θέμα της τελετής το χαμόγελο, την ικανότητα των Βραζιλιάνων να αυτοσχεδιάσουν αλλά και να επιβιώνουν μέσα από τις δυσκολίες. Ειδικές αναφορές υπήρξαν στον Αμαζόνιο και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που κυρίως τα τελευταία χρόνια δίνει μεγάλη μάχη κατά της αποψίλωση των δασών και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα που συνεπάγονται τις κλιματικής αλλαγής.

Την παράσταση έκλεψε φυσικά η Ζιζέλ που έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο υπό τους ήχους του τραγουδιού «The Girl from Ipanema» αλλά ίσως περισσότερο η 79χρονη Έλζα Σοάρες, μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες σάμπα στην Βραζιλία και παντρεμένη επί πολλά χρόνια με τον θρυλικό Γκαρίντσα, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 1958 και το 1962. Ο χορό και η μουσική είχαν τιμητική τους.

 

Διαβάστε ολο το άρθρο και δείτε φωτό πατώντας εδώ

Ηuffpost

Categories