Στο σκαμνί για κακούργημα 4 πρώην πρώην αντιδήμαρχοι καθαριότητας του δήμου Πύργου Ηλείας

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας παραπέμπονται να δικαστούν με βάση το υπ. Αριθμ. 64/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι καθαριότητας του δήμου Πύργου Ηλείας.

Του Μάκη Νοδάρου

Πρόκειται για τους: Γεώργιο Θεοδωρέλλο – Χαρίτο , Παναγιώτη Φραγκαντώνη , Βασίλειο Παναγόπουλο και Ανδρέα Ανδρικόπουλο. Και οι τέσσερις είχαν υπηρετήσει ως αντιδήμαρχοι καθαριότητας όταν δήμαρχος στον Πύργο ήταν ο Μάκης Παρασκευόπουλος .

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι: της ρύπανσης και υποβάθμισης περιβάλλοντος με βάση το είδος και την ποσότητα των παραγόμενων ρύπων και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου σε βαθμό κακουργήματος .

Στο πολυσέλιδο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας περιγράφονται με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες όλες οι παράμετροι του οικολογικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος στο «Ποτόκι» , όπου βρίσκονται επί σειρά ετών συσσωρευμένοι χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων μέσα σε σάκους , καθώς και οι επιπτώσεις στην δημόσια υγεία αλλά και οι κίνδυνοι ανάφλεξης των απορριμμάτων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπούν σε τοξική βόμβα με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία χιλιάδων πολιτών .

Όπως αναφέρεται στο Βούλευμα οι 4 κατηγορούμενοι είχαν ορισθεί δυνάμει σχετικών αποφάσεων του δημάρχου Πύργου αντιδήμαρχοι και τους είχε ανατεθεί η εποπτεία και η ευθύνη για τον σχεδιασμό και την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά τις κατηγορίες στο apocalypseis.com

koutipandoras

Categories