Ολυμπιονίκες στο ψέμα τέσσερις Αμερικάνοι αθλητές [Βίντεο] Φιάσκο

Ψευδείς αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί τεσσάρων Αμερικανών κολυμβητών σχετικά με ληστεία εις βάρος τους σε βενζινάδικο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν έπεσαν θύματα ληστείας, αλλά αντίθετα οι τέσσερις κολυμβητές των ΗΠΑ, οι Ράιαν Λόχτε, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, είχαν προβεί μεθυσμένοι και σε βανδαλισμούς στο βενζινάδικο.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) αναγκάστηκε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των αθλητών της και να ζητήσει συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας: «Η συμπεριφορά των αθλητών αυτών είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αρχές του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Ζητούμε συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της USOC, Σκοτ Μπλάκμαν, ο οποίος τόνισε πως η επιτροπή θα προχωρήσει σε έρευνα για τα όσα συνέβησαν στο Ρίο.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Φερνάντο Βελόσο, κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτε και τους συναθλητές του, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε ληστεία εις βάρος τους. Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις κολυμβητές «θεωρητικά» θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ψευδή κατάθεση και βανδαλισμό, ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να πληρώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν. Τελικά η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών και οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας ήρθαν άρον άρον σε συμβιβασμό


Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Λόχτε είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν εκδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Βραζιλία. Ανακρίθηκαν και μετά πέταξαν προς την πατρίδα της. Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται ο τέταρτος εμπλεκόμενος, Τζίμι Φέιγκεν.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο ολυμπιονίκης Ράιαν Λόχτε επέλεξε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ζητήσει συγγνώμη. «Θα έπρεπε να ήμουν περισσότερο υπεύθυνος ως προς τον τρόπο που διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη από τους συναθλητές μου» έγραψε ο Αμερικανός κολυμβητής στο Instagram, ενώ σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου το περασμένο σαββατοκύριακο».

Ο Λόχτε είχε προβάλει αρχικά την εξής δικαιολογία: «Είναι τραυματική εμπειρία να είσαι έξω αργά τη νύχτα με τους φίλους σου σε μία ξένη χώρα, με τον περιορισμό της γλώσσας και να έχεις έναν άγνωστο να σε σημαδεύει και να απαιτεί χρήματα για να σε αφήσει να φύγεις». Τώρα, όμως, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις αστυνομικές Αρχές εμφανίστηκε μετανιωμένος λέγοντας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για το ρόλο μου σε όσα συνέβησαν και έχω πάρει πολύτιμα μαθήματα. Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά και από πολλές σημαντικές πηγές ως προς το τι συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο».

tvxs

Categories