ΠΑΣΟΚ: Αυταπάτες και “αριστερή” διαχείρηση απορριμμάτων

Αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η καλοκαιρινή πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου Αττικής να μεταφέρει αρμοδιότητες του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην Περιφέρεια αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής της.

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή τον έντονο σχετικό διάλογο που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζει στους πολίτες της Αττικής το «έργο» της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Και για να ακριβολογούμε, επειδή «έργο» δεν υπάρχει, υπενθυμίζει την τακτική που εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής. Αντί της πλήρους ανατροπής του προηγούμενου σχεδιασμού, όπως έλεγαν τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας, ανατράπηκε η … προεκλογική ρητορεία. Ίσως ήταν και αυτή μια ακόμη αυταπάτη, ότι αλλιώς μαζεύονται από (δήθεν) αριστερούς τα σκουπίδια.

Βλέπουμε όμως μια ανεκδιήγητη αδράνεια εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, μια πολύμηνη κωλυσιεργία, συνδυαζόμενη με επιμέρους σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Η εξέλιξη των σχετικών έργων καρκινοβατεί, τα προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων διογκώνονται όσο περνά ο καιρός. Και ενώ οι επιπτώσεις της αδράνειας για τους κατοίκους και το περιβάλλον της Αττικής, κινδυνεύουν να γίνουν αισθητές με τρόπο οδυνηρό, η Περιφερειακή Αρχή αναλώνεται σε θεσμικές αλχημείες.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κρούει, για μια ακόμη φορά, τον κώδωνα του κινδύνου, πριν οι συνθήκες καταστούν πλέον μη αναστρέψιμες.

Categories