Το ποδόσφαιρο Σάλας και στον Δήμο Σαρωνικού. Η Palas Futsal Club ήρθε για να μείνει!

Η νέα μεγάλη δύναμη του Futsal θα έχει έδρα στα Καλύβια και ξεκινά προετοιμασία στις 24 Αυγούστου

Μια νέα δύναμη γεννιέται στον χώρο του Futsal, καθώς η Palas Club είναι έτοιμη να ξεκινήσει το… ταξίδι της με στόχο την κορυφή! Με ισχυρή διοίκηση, χορηγούς και ανθρώπους του χώρου στη διάθεση του, είναι βέβαιο πως ο νεοσύστατος σύλλογος θα πετύχει και θα αλλάξει τις ισορροπίες με τη δυναμική του.

Ήδη, η Palas Club που τη νέα σεζόν θα συμετάσχει στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, έχει ολοκληρώσει σπουδαίες μεταγραφές επιπέδου Α’ Εθνικής και φυσικά στοχεύει μόνο στο πρωτάθλημα και την άνοδο.

Η πρώτη προσθήκη ακούει στο όνομα Διονύσης Νικολάου, ο οποίος διαθέτει σπουδαίες εμπειρίες και μάλιστα θα είναι παίκτης προπονητής. Παράλληλα αποκτήθηκαν οι τερματοφύλακες Μάνος Μαργιέτης, Πάνος Ασημάκης και Βαγγέλης Ίσσαρης, ενώ αναμένεται ακόμα μια μεταγρφή στον άσο.

Στην Palas Club επίσης εντάχθηκαν ο έμπειρος Ηλίας Πρίφτης, ο Πέτρος Μήτρου, ο Βαγγέλης Μαρτίδης και ο Νίκος Τζεμανάκης από την ΑΕΚ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν άλλες τέσσερις μεταγραφές, ανάμεσα στις οποίες και ενός διεθνή άσου με πολλά γκολ που θα προκαλέσει αίσθηση.

Να σημειώσουμε εδώ πως η έναρξη προετοιμασίας ορίστηκε για τις 24 Αυγούστου στο κλειστό γήπεδο Καλυβίων, εκεί όπου θα έχει έδρα ο σύλλογος. Τέλος, δείγμα του επαγγελματισμού που διαθέτει η διοίκηση της Palas Futsal Club είναι πως όλοι οι αγώνες θα έχουν τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη για τη σεζόν 2016/2017 από τον βασικό χορηγό της ομάδας Click photography video greece.

ΠΗΓΗ

Τι είναι το Ποδόσφαιρο σάλας

Το ποδόσφαιρο σάλας (αγγλικά: futsal, εξελληνισμένη μορφή στην κυπριακή διάλεκτο: φούτσαλ) είναι μια παραλλαγή του ποδοσφαίρου που παίζεται σε ένα μικρότερο γήπεδο και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Το όνομά του στα αγγλικά προέρχεται από την πορτογαλική λέξη futebol de salão, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως “ποδόσφαιρο αίθουσας” ή “εσωτερικό ποδόσφαιρο”. Κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη το 1985, χρησιμοποιήθηκε επίσης το όνομα Fútbol Sala. Από τότε, το όνομα άλλαξε επίσημα και είναι διεθνώς γνωστό ως Futsal.

Το ποδόσφαιρο σάλας παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των πέντε παικτών, από τους οποίους ένας είναι ο τερματοφύλακας και επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες μορφές εσωτερικού ποδοσφαίρου, το παιχνίδι παίζεται σε μια σκληρή επιφάνεια που οριοθετείται από γραμμές; τοίχοι ή πίνακες δεν χρησιμοποιούνται. Επίσης παίζεται με μια μικρότερη μπάλα με λιγότερη αναπήδηση από ό, τι μια μπάλα κανονικού ποδοσφαίρου. Η επιφάνεια, η μπάλα και οι κανόνες δημιουργούν μια έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, τη δημιουργικότητα, την τεχνική καθώς και τον έλεγχο της μπάλας και τις πάσες σε μικρούς χώρους.

Στην Ελλάδα όλα τα θέματα του Ποδοσφαίρου Σάλας τα χειρίζεται η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας 5×5-Futsal (Π.Ε.Π.Σ.Σ.).

πηγη

ΧΡΗΣΙΜΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ.

H ονομασία PALAS, προέρχεται από τα αρχικά  P(Π. Φώκαια)-Α (Ανάβυσσος)- LA (Λαγονήσι)-S(Σαρωνίδα).

Θα επανέλθουμε με περισσότερο ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη δραστηριότητα η οποία από την πρώτη στιγμή έχει στηριχτεί από την Δημοτική Αρχή και κυρίως από τον Αντιδήμαρχο Σπ. Δημητρίου –paraktios

Categories