Παρουσίαση Πολιτιστικού Συλλόγου: “Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου”-video

Ο Εξωραιστικός -Πολιτιστικός Σύλλογος  Άγ. Νικόλαος Αναβύσσου, είναι αυτός που επιλέξαμε να ξεκινήσουμε, μέσα από τον Paraktios.gr, ένα κύκλο παρουσιάσεων με όλους τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σαρωνικού.

Ο “Άγιος Νικόλαος” είναι ένας από τους ιστορικούς συλλόγους της Αναβύσσου που πριν ένα χρόνο ανανέωσε  μέσω εκλογικών διαδικασιών την διοίκησή του. Στην ενημερωτική συζήτηση που θα δείτε στο video, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι το νέο αίμα, με διακριτές αρμοδιότητες (Πολιτιστικά, Τοπική Αυτοδιοίκηση), συνδυάζεται με την εμπειρία ιστορικών στελεχών που γνωρίζουν τα τοπικά ζητήματα του οικισμού του Αγ. Νικολάου Αναβύσσου και όλοι μαζί στοχεύουν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και επί 15 χρόνια Πρόεδρος μέχρι πέρσι, Αντρέας Αλεξανδρόπουλος, αφηγήθηκε το ξεκίνημα του Συλλόγου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Σάββα Γκέραλη και την Αναστασία Τσιακάλου που βοήθησαν καθοριστικά στην παραχώρηση του χώρου όπου σήμερα εδρεύει ο Σύλλογος.

Τα κύρια σημεία της συζήτησης που κάναμε με τον Πρόεδρο κο Ιωσήφ Μπαραζιάν, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη Marie Pierre και Βάγια Τολιοπούλου, συνοψίζονται στο κάτωθι κείμενο ενώ λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video.

Ευχόμαστε στον Σύλλογο Καλή Δύναμη και επιτυχίες στο έργο του που δεν θα περιοριστεί μόνο στα Πολιτιστικά ζητήματα αλλά θα κάνει αισθητή την παρουσία του και στα άλλα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν. Ήδη καταγράφεται η επίσημη τοποθέτησή του στην διαχείριση της αποκομιδής των απορριμμάτων της περιοχής και επίσης παίρνει θέση -είναι ο πρώτος σύλλογος που το κάνει- στο καυτό θέμα του ΚΕΛ.

Για την χωροθέτηση του ΚΕΛ Καλυβίων. Συμφωνούμε κατ’αρχήν, με την προυπόθεση ότι το έργο που θα γίνει θα είναι όπως περιγράφεται και περιμένουμε την ενημέρωση που ανήγγειλε ο Δήμαρχος.

14102932_10209712814160054_5236867224445331482_oΓια την μη ύπαρξη κάδων στον οικισμό και τη χωματερή στην παραλία του Αγ. Νικολάου. “Ο Δήμος αποποιείται των ευθυνών.  Εμείς οι κάτοικοι του οικισμού παρόλο που πληρώνουμε πολλά δημοτικά τέλη στερούμαστε του δικαιώματος μας να έχουμε κάδους και θα πρέπει για να εξυπηρετηθούμε να παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας για να πετάξουμε τα σκουπίδια μας. Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν οδηγούν. Ο χώρος δεν ενδύκνειται για χωματερή. Tα σκουπίδια ευρίσκονται μόλις 20 μ. από την παραλία που κολυμπάμε,  τρέχουν τα ζουμιά και όταν βρέχει πηγαίνουν κατ’ευθείαν στη θάλασσα κλπ
Για την ένταξή του Συλλόγου στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.
Παλαιότερα είχαν γίνει επαφές και δεν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία, τώρα όμως έχουμε προετοιμαστεί με την κατάλληλη υποδομή και είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε.

Η Πρόταση του Συλλόγου για την αξιοποίηση της πλατείας στο ΟΤ 21 του οικισμού

Δείτε το video. Ζητούμε συγνώμη για την όχι καλή ποιότητα ήχου, λόγω τεχνικού προβλήματος κατά την βιντεοσκόπηση

Δείτε κάποιες από τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ 20/8/16 φωτο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΩΚΑΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ». VIDEO 12/8/16

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ. (VIDEO) 9/1/16

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ. VIDEO  22/8/15

DSC01020

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

 

Categories