Η Εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Πατρίδα από την Φωκαέων Πολιτεία. video

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Πατρίδα, την Κυριακή 28/8/16, στο θεατράκι της Παλαιάς Φώκαιας.

Οι ομιλητές, (ο  προεδρος της ΔΚ Κοινότητας Θάνος Παπουτσής, ο τέως Κοινοτάρχης Δημήτρης Μάγειρας και η Ζαχαρώ Φραντζέσκου )με συγκινητικές αφηγήσεις μας μετέφεραν στην εποχή των προγόνων τους των οποίων χθες τιμούσαν τη μνήμη.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα το αίτημα του Δημ Μάγειρα προς την Δημοτική Αρχή, για την μετονομασία του πάρκου σε ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

Αποσπάσματα από ντοκουμέντα που είναι μέχρι σήμερα καλά φυλαγμένα, είδαν το φως της δημοσιότητας  μετά από μεγάλες προσπάθειες  της Ζαχαρώς και του Θεόφιλου Φώσκολου. Κρίμα που και πάλι υπήρχαν προβλήματα στην οθόνη προβολής που πρέπει σε κάποια στιγμή να αντικατασταθεί με ενέργειες του Δήμου, με μία μόνιμη κατασκευή που να επιτρέπει την άνετη θέαση στις εκδηλώσεις που η προβολή slides η video είναι απαραίτητες. Ελπίζουμε ότι η Ζαχαρώ θα μας στείλει τι οπτικοακουστικό υλικό για το δημοσιοποιήσουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Video 1. Πρόλογος από Νάσο Παπουτσή, ομιλίες Δημ.Μάγειρα και Ζαχαrώς Φραντζέσκου, χαιρετισμός Δημάρχου Σαρωνικού.

Video 2. Μικρασιάτικη Μουσική.(Στα πρώτα 2 λεπτά τα πλάνα έχουν καλυφθεί με φωτο μέχρι να “καθαρίσει” το σκηνικό)

video 3. Φωκιανό Ζειμπέκικο και επίλογος

Δείτε φωτο ΕΔΩ και ΕΔΩ

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories