Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προτρέπει εμμέσως σε αυτοδικία τους δημότες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε Δημοτικό του Ωραιόκαστρου, βίντεο δείχνει τον δήμαρχο της περιοχής να προτρέπει τους κατοίκους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αναφορικά με φήμες πως σε ιδιωτική περιουσία προετοιμάζεται χώρος φιλοξενίας οικογενειών μεταναστών.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στις 3 Σεπτέμβρη καταγράφει τον δήμαρχο, Αστέριο Γαβότση, να έχει συζήτηση με τους πολίτες και… εμμέσως πλην σαφώς να τους προτρέπει σε βιαιοπραγίες. Στη συγκέντρωση συζητούν μια φήμη που κυκλοφόρησε στο Ωραιόκαστρο πως σε ιδιωτική περιουσία προετοιμάζεται χώρος φιλοξενίας οικογενειών μεταναστών.

Όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα www.politesoraiokastrou.gr, ο δήμαρχος συζητάει με πολίτες για φήμες που αναφέρουν ότι πίσω από εργασίες σε μεζονέτες της περιοχής Μελισσοχωρίου «κρύβεται» φιλοξενία οικογενειών προσφύγων.

Αποσπάσματα από τον διάλογο:

Δήμαρχος: Εμείς σαν διοίκηση δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση.

Πολίτης: Αυτοί μας ζυγίζουν δηλαδή έτσι; Βλέπουν πώς θα αντιδράσουμε

Δήμαρχος: Με έχουν πει φασίστα, με είπαν ρατσιστή, με είπαν ξενοφοβικό. Δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά. Το αντίθετο. Προσέξτε μιλάμε για έναν ιδιωτικό χώρο. Σαν διοίκηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε. Μπορείτε να παρέμβετε εσείς.

Πολίτης: Νόμιμα;

Δήμαρχος: Νόμιμα δεν υπάρχει

Πολίτης: Άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια

Δήμαρχος: Μπράβο. Αυτό το είπε εσύ, όχι εγώ

Πολίτης: Ε ναι γιατί άμα βάλεις έναν παιδόφιλο, έναν βιαστή κανένας από εδώ δεν θα μπορεί να περπατάει. Και αυτό είναι θέμα χρόνου. Δες τι γίνεται στη Σουηδία, δες στη Νορβηγία. Πρέπει ως δήμος να οργανωθούμε για να είναι νόμιμο για να μη μας λέει ο κάθε γελοίος ότι είμαστε φασίστες.

Ακολουθεί το βίντεο από το politesoraiokastrou.gr:

koutipandoras

Categories