Οι “Καλυβιώτες κατά της Χαβούζας” απαντούν στο ΔΤ Τσαλικίδη.

Μετά την δημοσίευση του σημερινού Δελτίου Τύπου του Μανώλη Τσαλικίδη, μία εκ των εκπροσώπων της Κίνησης “Καλυβιώτες κατά της Χαβούζας”, κα Αθηνά Αναστασίου, απάντησε μέσω του “FORUM στο Δήμο Σαρωνικού”, στον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας.

“Αγαπητέ κύριε Τσαλικίδη, ο Δήμος Σαρωνικού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2011, απεφάσισε να κατασκευασθεί το ΚΕΛ στη θέση “Λατομείο” [ή Γερακίνα] Π. Φωκαίας, λύση την οποία υποστηρίξατε προσωπικά εσείς ο ίδιος.

Στη συνέχεια ανεκλήθη αυτή η απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού [με δύο μάλιστα αποφάσεις του] απεφάσισε να προσφύγει ο Δήμος Σαρωνικού και πολίτες της Π. Φωκαίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με χρήματα των Καλυβιωτών και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ΥΠΕΚΑ [Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής] που αφορούσαν την κατασκευή του έργου στην Γερακίνα.

Στις ανακλητικές αυτές αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε την σύνδεση του παραλιακού μετώπου με την Ψυττάλεια, αφού τα Καλύβια και ο Κουβαράς δικαιούνται να αποχετευθούν στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, σύμφωνα με υπογραφείσα διαδημοτική σύμβαση, την οποία επίσης γνωρίζετε.

Οι Καλυβιώτες γνωρίζουν πολύ καλά τι υπογράφουν, όπως ακριβώς γνώριζαν και οι πολίτες της Π. Φωκαίας τι υπέγραφαν τότε [2011] και μάλιστα με δυνατότητα ηλεκτρονικών υπογραφών. Μάλιστα, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα, κάποιοι εκ των πολιτών της Π. Φωκαίας επρότειναν απο τότε να γίνει το ΚΕΛ στον ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, με αναρτήσεις πανώ.

Εμείς οι ΚΑΛΥΒΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΒΟΥΖΑΣ ενημερώνουμε τους πολίτες υπεύθυνα και δημοκρατικά. Ασκούμε νόμιμα συνταγματικά δικαιώματα, εφόσον το Σύνταγμα της Ελλάδος ευρίσκεται σε ισχύ.

Δεν έχω πρόσβαση στις σχετικές αποφάσεις στις οποίες αναφέρομαι, γιατί είμαι εκτός γραφείου. Πρόθυμα, όταν μπορέσω θα τις αναφέρω, ώστε να τις αναζητήσουν οι πολίτες από το αρχείο του Δήμου Σαρωνικού. Όσο για τα τοπικιστικά κριτήρια στα οποία αναφέρεσθε, θέτω προς εσάς το ίδιο θέμα, εάν κάποιοι από τους πολίτες της Π. Φωκαίας ενήργησαν τότε μή τοπικιστικά. Με εκτίμηση πάντα”.

Το ΔΤ Τσαλικίδη στο οποίο απάντησε η κα Αναστασίου

«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+»

Δελτίο Τύπου, 14-09-2016

ΚΕΛ ΒΙΟΠΑ Καλυβίων: Τεράστιο λάθος με απρόβλεπτες συνέπειες διαπράττει η ομάδα «Καλυβιώτες κατά της χαβούζας».

Πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλείται «Καλυβιώτες κατά της Χαβούζας», καλεί τους πολίτες, εκτός της προσφυγής εναντίον της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου για το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, να υπογράψουν για να γίνει παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας υπέρ της απόφασης για την κατασκευή ΚΕΛ στη Γερακίνα Π. Φώκαιας !!!.

Εάν αυτό πραγματικά ισχύει, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα καλεί τους πολίτες και μάλιστα χωρίς να τους εξηγήσει τι ακριβώς υπογράφουν (!), να στραφούν ενάντια στην βούληση, στους αγώνες και στις κατακτήσεις των συμπολιτών τους.
Φίλες και φίλοι

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα και καμιά άλλωστε πρόθεση, να υποδείξουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο η κάθε ομάδα πολιτών θα εκφράσει τις θέσεις της, τις διαφωνίες της και θα οργανώσει τις δράσεις και τις ενέργειές της.

Θεωρούμε όμως ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος, από τη μια να διεκδικείς (και σωστά) το δικαίωμα σου να ενημερωθείς και να αποφασίσεις για το μέλλον του τόπου σου και από τη άλλη να αφαιρείς αυτό το δικαίωμα από τους συμπολίτες σου.

Με κάθε σεβασμό στον αγώνα τους, θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος, να θεωρείς, ότι υπερασπίζεσαι καλύτερα το δίκιο σου, προσπαθώντας με αποφάσεις δικαστηρίου να ακυρώσεις το δίκιο και τους αγώνες άλλων συμπολιτών σου, ακόμα και αυτών που αποδέχονται τα αιτήματά σου.

Φίλες και φίλοι
Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι πολίτες και Δήμος την προηγούμενη περίοδο, κατάφεραν με μεγάλους αγώνες και κινητοποιήσεις και μέσα από μια πρωτοφανή δημοκρατική διαδικασία, να ανατρέψουν αποφάσεις και να μην γίνει ΚΕΛ ούτε στην Γερακίνα Π. Φώκαιας, ούτε και σε κανένα άλλο μέρος του Δήμου μας, αλλά να συνδεθούμε με την Ψυτάλλεια.
Αυτόν τον αγώνα και αυτήν την κατάκτηση θα την υπερασπιστούμε και στο δικαστήριο και παντού, μέχρι τέλους.

Καλούμε την ομάδα «Καλυβιώτες κατά της Χαβούζας», να αντιληφθούν το λάθος τους και να σταματήσουν έστω και τώρα αυτή την πρωτοφανή διχαστική ενέργεια.

Ας καταλάβουν ότι η λύση που επιδιώκουν δεν θα έρθει μέσα από προτάσεις που πλέον δεν υπάρχουν και ας υποστηρίξουν τις λύσεις που υπήρχαν (και υπάρχουν) αλλά εγκαταλείφθηκαν από τη σημερινή διοίκηση.

Ας καταλάβουν ότι οι νικηφόροι αγώνες δεν περνάνε μέσα από τον διχασμό της κοινωνίας αλλά από την συνεργασία και ότι οι μόνοι που εξυπηρετούνται από αυτή τους την ενέργεια, είναι αυτοί που επενδύουν στη στρατηγική του διχασμού των πολιτών και που προκλητικά τους στέρησαν το δικαίωμα να αποφασίσουν για τον τόπο τους.

Ας καταλάβουν τέλος ότι τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν τίποτα στον αγώνα τους, αντίθετα τους στερούν επιχειρήματα, συμμάχους και πιθανότητες δικαίωσης.

Υ.Γ. Η διαφωνία μας για την κατασκευή ΚΕΛ στα Καλύβια είναι καταγεγραμμένη τόσο στο Δημ. Συμβούλιο όσο και στο επίσημο Δελτίο Τύπου (16/7) και θεμελιώνεται όχι σε τοπικιστικά κριτήρια, αλλά σε τεκμηριωμένες απόψεις και αρχές.

Categories